Spektakularna snimka dronom bakljade nad Dubračinom, mimohod i svijeće

Crikvenica obilježava 30 godina vukovarske i škabrnjske tragedije jučer i danas 

CRIKVENICA Uz spektakularnu bakljadu na vijaduktu Dubračina u čast žrtvi Vukovara i Škabrnje, Crikvenica obilježava 30 godina tragedije jučer i danas. Posebno je atraktivna fotografija bakljade dronom Marina Klementa. Učenici OŠ Zvonka Cara, Područne škole Selce, zapalili su svijeće u centru Selca.

Učenici iz Selca

Nakon bakljade krenuo je mimohod od parkirališta hotela Kvarner Palace, kroz Ulicu Tina Ujevića pa do spomenika Vukovaru u Vukovarskoj ulici u Crikvenici. Sudionici mimohoda, crikvenički vatrogasci i policajci u odorama, predstavnici Vavik vjerne Kirije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, gradski vijećnici, gradonačelnik Damir Rukavinom, zamjenica Ivona Matošić Gašparović, građani Crikvenice… položili su cvijeće i zapalili svijeće za sve poginule, nestale i stradale u Domovinskom ratu.

Mimohod za Vukovarsku

Obilježavanje Dana sjećanja održano je u organizaciji škole Selce, crikveničke udruge navijača HNK Rijeke Vavik vjerna Kirija, Grada Crikvenice i braniteljskih udruga; UDVDR-a Crikvenica, HVIDRA-e Crikvenica i Časničkog zbora Vinodol.

Povodom 30. obljetnice pada Vukovara delegacija PGS Crikvenica upalila je svijeće u čast Vukovara i Škabrnje i njegovih stanovnika, te svih ostalih gradova u lijepoj našoj koji su patili i krvarili tijekom Domovinskog rata, kao i u čast naših hrabrih branitelja.

Crikvenički PGS u Vukovarskoj

Članovi Kluba vijećnika SDP-PGS u Gradskom vijeću Crikvenice su povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje zapalili svijeće ispred spomenika gradu heroju Vukovaru te time odali počast svim poginulim, nestalima i stradalim braniteljima i civilima te njihovim obiteljima.
Čuvamo uspomenu da se nikad ne zaboravi, da se nikad ne ponovi, poručili su tom prigodom prisutni gradski vijećnici.

Članovi kluba vijećnika SDP-PGS

error: Content is protected !!