Srednja škola Dr. Antuna Barca proslavila svoj dan

Na svečanosti su istaknuti uspjesi učenika i predstavljen je godišnjak Barac

CRIKVENICA Nakon dvije godine stanke, svečano je obilježen Dan Srednje škole dr. Antuna Barca Crikvenica. Svečanost je otvorio školski zbor pjesmom “Za ribara”, uz ravnanje prof. Tatjane Veljanovske. Program su vodile učenice Rafaella Lorbek i Sofija Lekaj. Goste je pozdravila ravnateljica škole Ana Tomić Njegovan.

Istaknuti su uspjesi učenika. Lara Usmiani osvojila je treće mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika, pod mentorstvom profesorice Ljiljanje Butković.
Pohvale su zaslužile košarkašice koje su osvojile treće mjesto na državnom natjecanju i košarkaši koji su na državnom zauzeli peto mjesto. Aplauze su zaslužile šahistice za osvojeno osmo mjesto u državi te stolnotenisačice koje su osvojile deveto mjesto na državnom natjecanju. Na županijskoj razini plivači se mogu pohvaliti drugim mjestom, odbojkašice trećim, a nogometaši četvrtim mjestom.

Osmi godišnjak Barac predstavila je urednica, profesorica Iris Mrzljak. Uredništvo su činili i profesorice Ljiljana Butković, Mirna Polić Malnar, Viliana Malnar, Iva Suden, knjižničarka Helena Mance i profesor Milan Martuslović. Godišnjak je i ove godine tiskan pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice. Prvi put godišnjak ima temu broja, “Čitaj, uči, volontiraj i rasti’”. Pročitano je i nekoliko literarnih radova. Radovi predstavljeni na Lidranu: Online ljubav (Nika Šnjarić), Žena u odjelu (Noa Pahlić), rad Antonele Devčić koji je osvojio prvu nagradu na natječaju Miće sunce za PoZiCu te rad Lare Usmiani koji je osvojio drugu nagradu na istom natječaju.

Uoči svečanosti služena je sveta misa za učenike i zaposlenike škole. Od jutarnjih sati u školskoj dvorani igrao se košarkaški turnir. Održala se i projektna nastava u kojoj su sudjelovali svi profesori i učenici škole. Domjenak su pripremili učenici smjera kuhar/konobar, pod vodstvom profesorice Dijane Pavlić i Nikole Cossuttija.

FOTO Ana Gašparović, Petar Gračaković, Lea Klarić