Srednjoškolci i veterani darivali krv

GDCK Crikvenica organiziralo je akciju u SŠ Dr. Antuna Barca, a za darivatelje starije od 65 godine organizirano je darivanje krvi u Rijeci

Crikvenica – Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica je, u suradnji s Transfuziološkom službom KBC-a Rijeka i Srednjom školom Dr. Antuna Barca Crikvenica, organiziralo posebnu akciju darivanja krvi za maturante i profesore SŠ Dr. Antuna Barca. Akcija se održala u maloj školskoj dvorani, i na akciju se odazvalo ukupno 15 darivatelja. Krv su dale dvije nove darivateljice: maturantica Jelena Britvić, te prof. Andreja Jakubin. Krv su uspješno darivale i sljedeće darivateljice: Ana-Marija Avdagić (3), Matea Ban (3), Martina Debelec (3) i Iris Mrzljak (6). Akciji je prethodilo edukativno predavanje koje je održala dr. Snježana Buneta Skorup s Transfuzije KBC-a Rijeka, koja je učenike upoznala s darivanje krvi i postupcima prilikom samog darivanja. Zajednička akcija GDCK Crikvenica i SŠ Dr. Antuna Barca Crikvenica održava se već četvrtu godinu.

Uz akciju za maturante, GDCK Crikvenica je organiziralo i prvi ovogodišnji organizirani odlazak darivatelja 65+ godina na darivanje u KBC Rijeka. Naime, darivatelji s navršenih 65 godina više ne mogu darivati krv na terenskim akcijama, ali im je to omogućeno do 70. godina u bolnici. Akciji se odazvalo sedmero darivatelja, a krv su uspješno darivali: Marijan Lovrić (139), Dubravko Jeličić (133), Nedeljko Car (128), Vladimir Budimir (104), Ivan Čor (70) i Mato Domijan (39).

error: Content is protected !!