Srušena trafostanica kod tunela, otvara se prostor za novi bakarski trg

Na mjestu trafostanice niknut će zgrada na kat. Na kat idu uredi ŽLU Bakar – Kraljevica – Kostrena, a u prizemlje ugostiteljski objekt

BAKAR Ruši se trafostanica kod podmorskog tunela bivše koksare u Bakru. Još dan-dva posla i potpuno će se ukloniti trafostanica. Na mjestu trafostanice niknut će zgrada na kat. Na katu će se smjestiti uredi Županijske lučke uprave Bakar – Kraljevica – Kostrena, a na prizemlju će se naći mjesta za ugostiteljski objekt. Istovremeno se preslaguje kamenom stara riva. Uređuje se i podmorski tunel koksare. Otvorit će se ulaz do razine mora, a posjetitelji će kroz fotografije i animacije moći doznati više o industrijskoj prošlosti Bakra, najavio je gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.

Kompletan prostor činit će novi bakarski trg s kojeg će se zakoračiti na bakarsku morsku šetnicu “složenu” od pontona. Dio pontona je već u moru, a u ožujku će stići još pontona, u dužini od 120 metara, također najavljuje bakarski gradonačelnik. Kad se svi zajedno protegnu u dubinu Bakarskog zaljeva, činit će 160 metara dugu šetnicu s pogledom na Bakar. Tako će Bakar nakon atraktivnog parka Banje, u kratkom periodu dobiti još jednu atraktivnu lokaciju uz samo more.