Strilež poziva na Zimski uspon na Viševicu

Okupljanje je u nedjelju na Ravnom, kod Vagabundine kolibe, do 9,15 sati

RAVNO Planinarsko društvo Strilež poziva planinare na tradicionalni Zimski uspon na Viševicu u nedjelju. Pozivnica vrijedi za planinare u dobroj fizičkoj kondiciji, s opremom za kretanje u snježnim uvjetima. Okupljanje je na Ravnom, kod Vagabundine kolibe, do 9,15 sati, gdje planinare čeka piće dobrodošlice.

Skretanje s glavne ceste na stazu je na raskršću udaljenom oko 700 metara od Vagabundine kolibe, u smjeru Liča. Za 5,5 kilometara i 564 m visinske razlike uspona do vrha Viševice (1.428 m) potrebno je oko dva i pol sata. Preporuča se uspon i povratak istom stazom, bez bez uspona na vrh Strileža. Ovjera kartončića pohoda poslije 12 sati u Vagabundinoj kolibi. Svi učesnici u pohodu sudjeluju na vlastitu odgovornost. Bonovi za ručak kupuju se ujutro, prije pohoda u Vagabundinoj kolibi.

Oprema za uspone po zasnježenim i ledenim terenima je obavezna. Planinare u manjim grupama vode vodiči PD Strilež koji imaju pravo isključiti iz pohoda neadekvatno opremljene planinare, upozorava Izvršni odbor PD Strilež Crikvenica.