Strilež zove na Breze na akciju Pješačenjem do zdravlja

Akcija se organizira u nedjelju, obavezna je prijava

CRIKVENICA/NOVI VINODOLSKI U organizaciji Planinarskog društva Strilež 32. put će se održati akcija “Pješačenjem do zdravlja”. Kako su na snazi epidemiološke mjere koje ograničavaju okupljanja i na otvorenom, prijave su obavezne. Iako proplanci u Brezama omogućuju da se sudionici akcije ne moraju “gužvati”, ima dovoljno prostora za održavanje potrebne distance.
Pohod “Pješačenjem do zdravlja” namijenjen je članovima planinarskih društava i rekreativcima, uz pridržavanje uputa planinarskih vodiča i poštivanje epidemioloških mjera. Sudionici pohoda mogu odabrati sudjelovanje u nekoj od slijedećih grupa:

A – start u 9,30 sati; dužina 11,5 km
Breze – Stružnica – Sitovnik, 1048 m – Veliki Rujnik, 1042m – Breze
Vrijeme potrebno za obilazak staze je oko 5 sati. Hoda se malo bržim tempom. Na početku se kreće nemarkiranom stazom do priplanka Stružice. Nakon toga se kreće prema podnožju Sitovnika šumskom cestom. Za uspon do vrha Sitovnika potrebno je oko 20 minuta. Nakon uspona na Sitovnik grupa se vraća istim putem do križanja te nastavlja planinarskom stazom do Velikog Rujnika. S Velikog Rujnika povratak je u Breze.
B – start u 10 sati; dužina: 8 km
Breze – Stružnica – Veliki Rujnik 1 042m – Breze
Hoda se oko 3 sata lakšim tempom, dijelom nemarkiranom stazom.
C – start u 10,05 sati; dužina: 4,5 km
Breze – Stružnica – Breze
Hoda se oko 2,5 do 3 sata laganim tempom.

Skupljanje svih sudionika je od 9 sati na Brezama. Prijave na mail adresi PD Strileža do 21. svibnja.
Potrebne informacije mogu se dobiti na 091/25-09-878 (Tanja Malovoz).

error: Content is protected !!