Sutra stupa na snagu zatvaranje županija

Mole se građani da ne podnose zahtjeve za propusnice, ako zaista nemaju ozbiljan i opravdan razlog zbog kojeg trebaju napustiti županiju

SENJ Zbog sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19, svim je osobama koje imaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj zabranjeno napuštanje područja županije u kojoj imaju prebivalište ili boravište. Odluka stupa na snagu sutra (23. prosinca), s trajanjem do 8. siječnja 2021. godine.

Osnovni razlog donošenja odluke o zabrani napuštanja županija je ograničavanje kretanja i putovanja koja nisu neophodna za funkcioniranje gospodarstva i društva u cjelini. Stoga je upućena molba građanima da ne podnose zahtjeve za propusnice, ako zaista nemaju ozbiljan i opravdan razlog zbog kojeg trebaju napustiti županiju u kojoj imaju prebivalište ili boravište.

Zahtjevi za izdavanje propusnica upućuju se županijskim stožerima prema mjestu prebivališta ili boravišta osobe koja podnosi zahtjev, odnosno Ravnateljstvu civilne zaštite ako se radi o drugom opravdanom razlogu.
Za stožer Ličko-senjske županije koriste se kontakti: propusnice@licko-senjska.hr te telefoni: 053/588–203; 053/588–204; 091/217–4065