Svaki treći motociklist i mopedist u prekršaju

Policija je pojačano nadzirala ljubitelje vožnje na dva kotača. Akcija je održana i na području PP Crikvenica

CRIKVENICA Prometna policija Policijske uprave primorsko-goranske jučer je pojačano nadzirala vozače mopeda i motocikala u cilju veće zaštite i sigurnosti ove kategorije sudionika u prometu, kao jedne od najugroženijih skupina.

Akcija je provedena od 15-22 sata. Održana je i na području Policijske postaje Crivenica. Sveukupno su kontrolirana 103 vozača, i to 57 vozača motocikala i 46 vozača mopeda. Zabilježeno je 35 prometnih prekršaja. Najviše, sedam, zbog prekoračenja brzine. Sve motocikli. Policija izdvaja 37-godišnjeg vozača marke Aprilia, riječkih registracijskih oznaka, kojeg je posada policijskog presretača zaustavila kod čvora Matulji. Vozio je prema Rijeci brzinom od 183 kilometra na sat, usprkos ograničenju brzine od 90 na sat. Dvojica vozača upravljala su neregistriranim motociklima, jedan vozač mopeda nije imao zaštitnu kacigu. Ostali prekršitelji upravljali su vozilom prije stjecanja prava, nepropisno pretjecali i obilazili, vozili s nevidljivom registracijskom pločicom te počinili još 18 različitih prometnih prekršaja.

Od tih prekršaja policija izdvaja četiri prekršaja tehničke neispravnosti utvrđena na području nadležnosti Postaje prometne policije Rijeka. Naime, u provedbi pojačanog nadzora na području riječke i opatijske postaje, u suradnji s djelatnicima stanica za tehnički pregled vozila, korišteni su valjci za utvrđivanje maksimalne brzine mopeda. Nakon utvrđivanja brzine iznad 50 kilometara na sat kod četiri mopeda, vozači su s mopedima upućeni na izvanredni tehnički pregled vozila gdje je u stanicama za tehnički pregled utvrđeno da su tehnički neispravni. Vozači mopeda su isključeni iz prometa, privremeno su im oduzete registracijske pločice te su kao i ostali počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

error: Content is protected !!