Svečana sjednica za dan Crikvenice: čudo je što je mali grad sve napravio

Na sjednici su dodijeljene dvije nagrade za životno djelo, zaslužili su ih Slobodan Gračaković i Anđelko Manestar

CRIKVENICA Svečanom sjednicom gradskog vijeća Crikvenica je proslavila dan grada, svoj 609. rođendan. Najsvečaniji čin bila je dodjela nagrada za životno djelo. Zaslužili su ih Slobodan Gračaković i Anđelko Manestar. Gračaković je zaslužio nagradu zbog zasluga u razvoju crikveničkog sporta dok je nagradu za životno djelo Manestar zaslužio za svekoliki rad u društvenom životu Crikvenice.
Goste je na početku sjednice pozdravila predsjednica gradskog vijeća Vesna Car Samsa.
– Ovaj saziv gradskog vijeća je na početku svog mandata. Krenuli smo burno, turbulentno, interesantno, ali prije svega konstruktivno. Zajednički ćemo, upravo konstruktivnim raspravama i kulturnim dijalogom, donijeti odluke važne za prosperitet našeg grada, poručila je predsjednica gradskog vijeća.
Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina je istaknuo da se u proteklih godinu dana živjelo pod pritiskom pandemije, no usprkos tome, realizirani su mnogi projekti. Prikazan je i kratki film koji je podsjetio na milijunska ulaganja u proteklih godinu dana. Na kraju filma gradonačelnik Rukavina je primijetio: kad vidite u što se sve ulagalo, čini vam se kao neka bajka. Rukavina je zaključio najavom: kotač ulaganja u Crikvenicu je nezaustavljiv.

Rođendan Crikvenice uveličali su državni tajnik u Ministarstvu branitelja i izaslanik ministra hrvatskih branitelja – Darko Nekić, izaslanik predsjednik Hrvatskog sabora – saborski zastupnik i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić, izaslanica primorsko-goranskog župana – ravnateljica Thalassotherapije Crikvenica Nataša Manestar, vlč. Mario Tomljanović, predstavnici gradova prijatelja Poreča, Zaboka, slovenskog Kidričeva i češke Orlove te (grado)načelnici iz susjedstva, Novog Vinodolskog, Kraljevice, Vinodolske općine, Bakra, Fužina.

U ime gradova prijatelja obratio se zamjenik gradonačelnika Poreča Elio Štifanić koji je poručio: impresivno je što ste sve napravili. U ime susjeda obratio se gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić koji je naglasio da niti uspjeh ne dolazi preko noći, a to je pravilo koje se dokazalo i u Crikvenici. Državni tajnik Nekić je primijetio da je film prikazao posljednje investicije, ali da se zna da su u Crikvenici prisutna značajna ulaganja od 2009. godine, otkako je Grad preuzeo gradonačelnik Rukavina. Promijenili ste izgled Crikvenice, grada koji danas izgleda potpuno drugačije no prije 12 godine, zaključio je Nekić. Klarić je naglasio da se nikad nije u Hrvatskoj i Hrvatskom primorju gradilo kao danas. Pelješki most, druga cijev tunela Učka, KBC Rijeka, uskoro i novljanska zaobilaznica… A što se tiče Crikvenice, jasna je poruka: vidjeli ste čudo, što je mali grad u okviru male države sve napravio u nekoliko godina.

Na svečanoj sjednici gradonačelnik Rukavina, predsjednica gradskog vijeća Car Samsa i zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović uručili su nagrade istaknutim Crikveničanima. Nagrade Mlada nada dobile su članice Školskog sportskog društva Glavoč (OŠ Zvonka Cara), pobjednice državnog prvenstva Školskih sportskih društava u kategoriji virtualni ples: Klara Šimić, Ira Đerić Hasanac, Mila Zubčić te voditeljica ŠSD Glavoč Klaudia Žugo. Ista nagrada pripala je i dobitniku dvije dekanove nagrade Toniju Peliću te dobitniku dekanove nagrade za izvrsnost Tomislavu Glavanu.
Povodom dana grada dodijeljeno je i devet zahvalnica. Zaslužili su ih KUD Neven Selce za 110 godina djelovanja, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Vinodolske općine za 75 godina djelovanja,  Klub podvodnih aktivnosti za 50 godina djelovanja,  Stolnoteniski klub Sveti Jakov Jadranovo za 25 godina uspješnog djelovanja, Boćarski klub Selce za 20 godina uspješnog djelovanja, KUD Jelena Dramalj za 15 godina uspješnog djelovanja, Taekwondo klub Intense za pet godina uspješnog djelovanja, Mažoretkinje Grada Crikvenice za pet godina uspješnog djelovanja te Lovačka udruga Ričina za pet godina uspješnog djelovanja.

Dobitnici tri godišnje nagrade su Gradska knjižnica Crikvenica, Boćarski klub Sveti Jakov Jadranovo i Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Vinodolske općine.

Svečana Sjednica Grada Crikvenice

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank