Svečano uručene godišnje nagrade Vinodolske općine

Dobitnici nagrada su Milan Dundović, Eduard Tucaković, Konstantin Haag i Draženka Buneta

BRIBIR Svečano su uručene ovogodišnje nagrade Vinodolske općine. Nagradu za životno djelo Vinodolske općine zaslužio je Milan Dundović. Za doprinos očuvanju narodnih običaja u Bribiru, 50 godina je član Bribirske parade. Dragovoljac je Domovinskog rata, dobrovoljni vatrogasac, a krv je darovao čak 112 puta.

Dodijeljene su dvije godišnje nagrade. Tribaljac Eduard Tucaković je fotograf i grafički dizajner koji se izlagao na prestižnoj izložbu u Moskvi, a Konstantin Haag je kazališni glumac koji je uvijek ponosno isticao pripadnost Vinodolu. Zahvalnicu Vinodolske općine Draženka Buneta je medicinska sestra koja je cijeli radni vijek posvetila bribirskoj ambulanti.

Nagrade su uručili načelnik Vinodolske općine Daniel Grbić i predsjednik općinskog vijeća Dean Barac. Pri dodjeli nagrada načelnik Grbić je istaknuo da su ovogodišnja priznanja pokazala da za nagrade nije potrebno imati velike diplome i velike karijere. Priznanja zaslužuju i obični mali ljudi koji su ugradili svoj život i svoje srce u bolji Vinodol, poručio je načelnik Grbić.

Nagrade su uručene u Bribiru, uoči tradicionalne smotre KUD-ova. Nagrade se tradicionalno dijele za Dan Općine, no ove godine epidemiološke mjere ukinute su pred sam Dan Općine i nije se imalo vremena za organizaciju.

error: Content is protected !!