Thalassotherapia spremna za prihvat lakše oboljelih od korone

Načelnik Stožera Civilne zaštite PGŽ Boras Mandić je istaknuo da pacijenti stižu u Thalassotherapiju jer se moraju osloboditi kapaciteti KBC Rijeka za pacijente sa ozbiljnijim problemima od korona virusa

CRIKVENICA Thalassotherapia Crikvenica se temeljito priprema za prihvat pacijenata blaže oboljelih od korona virusa. Protokoli postupanja su uspostavljeni, uvježbani, oprema dostavljena i nastavlja se trening osoblja, u koordinaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Doma zdravlja i KBC-a Rijeka. Djelatnici i ustanova imaju potpunu podršku, ističu iz Primorsko-goranske županije, osnivača specijalne crikveničke bolnice.
Pacijenti stižu sutra u Crikvenicu. Ispred Thalassotherapije crikvenički vatrogasci su podigli šator za potrebe bolnice. Šator je donacija turskog Crvenog polumjeseca Hrvatskom crvenom križu koji je šatore distribuirao prema društvima Crvenog križa na terenu.
Načelnik Stožera Civilne zaštite Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić je istaknuo da lakše oboljeli pacijenti stižu u Thalassotherapiju jer se moraju osloboditi kapaciteti KBC Rijeka za pacijente sa ozbiljnijim problemima od korona virusa. Osim toga, lakše oboljelima od korona virusa treba dati primjerene uvjete, olakšati im boravak i zato stižu u Thalassotherapiju.
Boras Mandić je komentirao posljednjeg pacijenta oboljelog od korona virusa na području Primorsko-goranske županije.
“Većina novoboljelih imaju zajednički nazivnik, let iz Turske. Treba znati da u trenutku njihova putovanja Turska nije bila rizična zemlja. Po povratku ti ljudi nisu dobivali mjere samoizolacije. Mnogi od njih bili su odgovorni i svjesni i sami su se stavili u samoizolaciju. Epidemiolozi su kontaktirali te osobe i ispostavilo se da su u velikom broju bile pozitivne” rekao je načelnik Stožera naglašavajući da se uspjelo doći do svih koje su spomenutim letom bile u Turskoj.

Od sedmero oboljelih od korona virusa na području Hrvatskog primorja, šestero je putovalo u Tursku. Svi izuzev oboljelog u Senju.

error: Content is protected !!