Tjedan Crvenog križa: nordijsko hodanje i radionica za pružanje prve pomoć djeci i dojenčadi

Crikvenički Crveni križ organizira dvije javnozdravstvene akcije

BAKAR U sklopu obilježavanja Tjedna Crvenog križa, koji se svake godine obilježava od 8. do 15. svibnja, Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica organizira dvije javnozdravstvene akcije.

Prva akcija je nordijsko hodanje koje se održava u srijedu (11. svibnja). Nordijsko hodanje se organizira u suradnji s KŠR Gorovo, Opatija i namijenjeno je, u prvom redu, umirovljenicima u sklopu projekta Korakom do zdravlja. Naravno, dobrodošli su i svi ostali građani željni rekreacije. Okupljanje je u 16 sati kod Plodina te će se hodati šetnicom uz Dubračinu, uz kratke vježbe u Labirintu ljubavi.

Radionica Prvi korak u sigurnim rukama održava se u četvrtak (12. svibnja). Organizira se u sklopu projekta mladih Društva Crvenog križa PGŽ i namijenjena je roditeljima, budućim roditeljima i široj zainteresiranoj zajednici, a na temu pružanja prve pomoći djeci i dojenčadi. Radionica će se održati u predavaoni Doma zdravlja Crikvenica, s početkom u 17 sati. Očekivano vrijeme trajanja radionice je dva i pol sata s pauzama. Sve informacije o radionici a linku:
http://www.dck-pgz.hr/2022/05/05/radionica-o-pruzanju-prve-pomoci-djeci-i-dojencadi-crikvenica-12-svibanj-2022/
Na linku se nalazi i obrazac za prijavu za sudjelovanje na radionici, a prijava se može izvršiti i na mail: crikvenica.hck@ri.t-com.hr. Potrebno je navesti ime i prezime osobe koja se prijavljuje.

Kao i prethodnih godina, tijekom trajanja Tjedna Crvenog križa na Veloj paladi vijorit će se zastava Crvenog križa koji se zahvaljuje crikveničkim vatrogascima na pomoći prilikom podizanja zastave.

error: Content is protected !!