Trener Tomić: Vinodol želi među prvih šest

Svjestan sam da će biti izrazito teško. Svi su se pojačali, liga je izjednačena. S dvije vezane pobjede si u vrhu, s dva vezana poraza na dnu. Idemo u proljeće s nadom i vjerom da možemo do prvih šest mjesta, kaže trener i kapetan Tomić

NOVI VINODOLSKI Nema kluba u 3. HNL Zapad koji može rutinski odraditi proljetni dio lige. Svjesni su te činjenice i u Vinodolu. Znaju da će se na proljeće, u koje ulaze s devetog mjesta, boriti za svaki bod jer je liga izjednačena kao rijetko koje sezone. Novljani imaju 14 bodova, tek bod više od posljednje Pazinke, a šesto mjesto koje mnogi priželjkuju daleko je tek četiri boda. Još treba odigrati osam kola, a potom se liga dijeli u dva dijela. Prvih šest se bori za prvaka, a ostatak trećeligaša za opstanak.
Jesu li ambicije Vinodola “proljetna liga 6”, pitamo trenera i kapetana Vinodola Marijana Tomića.
“Sigurno. Nadam se da će se poklopiti dobra forma i rezultati. Liga šest bi bila idealan scenarij. U tom slučaju bi mogli forsirati mlade snage do kraja prvenstva i omogućiti im da bezbrižno skupljaju iskustvo. Svjestan sam da će biti izrazito teško. Svi su se pojačali, svaki bod je svima veoma bitan. Liga je izjednačena. S dvije vezane pobjede si u vrhu, s dva vezana poraza na dnu. Idemo u proljeće s nadom i vjerom da možemo među prvih šest. Tko kod kuće bude ostvarivao pobjede, ne treba strahovati.
Uvjeti za rad u klubu su stvarno dobri, uprava stoji iza nas, sve obaveze izvršavaju se redovno. Na nama je samo da igramo, nema alibija”, kaže Tomić.
Za uspon u gornji dio ljestvice trebat će čvrsta obrana, po kojoj je Vinodol uvijek bio poznat. Je li Vinodol primio previše golova na jesen, za svoje kriterije?
“Sigurno možemo bolje. Problem su oscilacije, rekao bi da je to pitanje psihe, a ne nedostatka kvalitete. Pet utakmica odigramo bez primljenog gola, a onda u dvije utakmice dobijemo osam golova”, smatra kapetan Novljana.
Novljani ulaze u proljeće ojačani. Stigao je igrač od kalibra, Željko Tomić. Očekuje se da će Brazilac Gabriel Simao pokazati koliko zna.
“Željko je pravo pojačanje. Napokon sam uspio dopeljati igrača kakvog tražim četiri godine, otkako sam trener. Željko je jedan kvalitetan, iskusan igrač koji može povezati linije, asistirati, zabiti. Potrefilo nam se. Presudna je bilo Željkova povezanost s Novim, naše poznanstvo. Posljednju sezonu je igrao u Novom kad sam ja ulazio u seniore. Njegov otac Nikica je meni bio prvi trener u seniorima, a sad sam ja njemu trener u seniorima. Vidi se da drugi dečki daju više uz Tomića jer jedan kvalitetan igrač digne čitavu ekipu, donese i kvalitetu i atmosferu.
Simao prvo kolo nema pravo nastupa. Moramo ga uklopiti u ekipu, došao je tek na kraju priprema. Nadam se da će se izboriti za mjesto i dokazati da je pojačanje. Sve je na njemu.
Svi igrači su ostali na okupu. Većinom smo domaća ekipa, 80 posto igrača su domaći dečki, a tako tretiramo i dečke koji su s nama dvije-tri godine.

Znamo kvalitetu Grobničana

Već prvo kolo neugodno gostovanje u Čavlima. “Najteže gostovanje. Svi znamo kako Grobničan igra. Najnapadačkiji nogomet, u dvije sezone zabili su sto zgoditaka. Uigrani, klapa, iskusna ekipa, trener Gruevski vodi ih već šest godina. Znamo se dobro, veliki su favoriti, rijetko gube bodove kući. Znamo što nas čeka, ne idemo sa bijelom zastavom, svi vjerujemo u pozitivan rezultat”.