Tomljanović: Remi u Poreču najbolje od Nehaja ove jeseni

Igrali smo u Poreču kao po maturalnom radu. Trener ga napiše, a ekipa sprovede na terenu sve kako si napisao. Do detalja, kaže trener Tomljanović

SENJ Nehaj je jesen završio u sredini ljestvice. Ostat će zapisan nevjerojatan podatak da su Senjani sa sedam golova dohvatili 15 bodova. U nogometu nikad nije pametno baratati dugoročnim prognozama, no čini se da je pred senjskim nogometašima jedno mirno proljeće. Teško će u vrh, a kolonu klubova koji će se boriti za opstanak Senjani gledaju s visoka.

– Kad se uzme sve u obzir moj iznenadni dolazak dva-tri dana pred prvenstvo, kad se uzme u obzir koliko su nas napale povrede, mislim da moramo biti zadovoljni. Da mi je netko uoči prvenstva ponudio 15 bodova, mislim da bi prihvatio. Uvijek razmišljamo je li moglo bolje. Je, moglo je, ali je moglo biti i gore. Kroz cijelu jesen imali smo problema u ofanzivnom dijelu, no to smo nekako pokrivali s dobrom obranom. Posljednja tri kola smo više-manje igrali bez šestorice standardnih igrača. I to su sve igrači koji su orijentirano ofanzivno. Tomac, Biškupović, Vuković. Vukelića nije bilo tri tjedna, stisnuo je zube i odigrao protiv Novigrada. Mislim da imam komotnu situaciju za proljeće. Moramo vidjeti što je s povrijeđenim igračima koji su u jesen ušli kao oporavljenici.

Promijenili smo se, nismo više isključivo domaćinska ekipa – Tomljanović

Tomljanović će objasniti tezu: moglo je bolje, ali i gore.
– Mogli smo pobijediti ili bar uzeti bod kući protiv Cresa, Krka i Pazinke jer smo stvarali šanse. Cres i Pazinka su ekipe s kojima možeš igrati, no dobiješ gol, moraš se otvoriti i onda završi kako završi. Kiksali smo doma, ali se nitko nije nadao bodovima s Krka, Poreča, Hreljina. Promijenili smo se, nismo više isključivo domaćinska ekipa. Drago mi je da smo se pokazali kao ekipa. Kad bi pali, uvijek bi se dizali. Pobijedili smo na Hreljinu poslije loše partije protiv Crikvenice, dobili smo Vinodol nakon tri poraza. Nakon domaćeg poraza protiv Cresa išli smo u Poreč i uzeli bod.

Pejanović poput Olića

Koja je najbolja utakmica jeseni Nehaja?
– U Poreču, bez dileme. Pogotovo jer smo otišli s 13 igrača, bili unaprijed otpisani. Igrali smo kao po maturalnom radu. Trener ga napiše, a ekipa sprovede na terenu sve kako si napisao. Do detalja. To je bilo to u Poreču. Jadran je imao inicijativu, ali nismo se mi isključivo branili. Imali smo dvije velike šanse, Budan prečku. U nedostatku napadača, Pejanovića sam stavio u napad. Odradio je vrhunski, igrao je poput Olića u najboljim danima. Stvarao pritisak, bio opasan po gol, vraćao se do veznih igrača…
Jako nas je razveselio bod u Poreču jer se vidjelo da se može. Nama paše kad igramo defanzivni blok, gubimo utakmicu kad se otvorimo, znamo dobiti “glupe” golove.

Gdje su dometi Nehaja na proljeće?
– Ispred nas su uglavnom ekipe koje se ističu kvalitetom. Ispred nas je Vinodol s kojim smo, mislim, u egalu po kvaliteti. Možda i sa Cresom. Nama u prva četiri kola dolaze klubovi koji se bore za opstanak: Krk, Buje, Naprijed. U četvrtom kolu možemo riješiti prvenstvo. No, nemojmo se zavaravati i misliti da će biti lako. Nigdje nije lako. Sve je to tu negdje u donjem dijelu ljestvice. Tko može reći da ćeš glatko pobijediti Krk, Naprijed ili Buje?
Treba vidjeti kako će se oporavljenici vratiti. Da su mi Vukelić i Tomac zdravi… Nema brige. Istaknuo bi Ajdinija, koji je već u godinama, a primjer je svima što se tiče rada i odnosa prema dresu. Najveći nedostatak nam je lijevi bočni. Matej Prizmić silom prilika igra na toj poziciji, a puno nam je vrijedniji i potrebniji na drugim pozicijama. Šteta da smo ostali bez Mikulice koji je to dobro pokrivao.

Tko se najviše svidio treneru Nehaja ove jeseni?
– Uljanik. Očekivao sam ih u vrhu, čvrsta ekipa. Teško mi je procijeniti Rudar jer smo u Labinu bili katastrofalni. Protiv Crikvenice smo rano primili gol rano i također odigrali loše, mogli smo i gore proći. I Jadran igra lijep nogomet. Grobničanu je teško parirati. Igraju svoju igru, preskaču igru, idu na duge lopte. Trebali smo izvući puno bolji rezultat, obzirom da smo imali igrača više. Rekao bi da se u 3. HNL Zapad igra lijep nogomet. I korektan. Trener Pazinke Matika s kojim sam se “tukao” još dok sam igrao za Orijent mi je nakon utakmice rekao: svaka vam čast na korektnoj igri.

Tomljanovića se jesenas dojmio Uljanik

Hasanbegović: senjsko čudo

– Naš trener Miralem Hasanbegović nam kaže da smo čudo. Dva gola zabili smo iz penala, jedan iz slobodnjaka, a samo četiri gola iz igre. Čudo, slažem se. U šest utakmica nismo dobili gol. Krivo mi je da smo na 16 primljenih golova, realno smo trebali biti na 10-11. Dobrom obranom smo anulirali neefikasnost.

Hasanbegović

error: Content is protected !!