ERSTE AD

Traže se novi proizvodi za znak kvalitete Lika Quality

Klaster Lika Destination u suradnji s LAG-om Lika objavio je javni poziv koji je otvoren do 24. svibnja. U sustavu “Lika Quality” zasad se nalazi 37 proizvođača i 98 proizvoda

Senj – Klaster Lika Destination u suradnji s LAG-om Lika objavio je javni poziv za korištenje znaka kvalitete „Lika Quality“ za proizvode natprosječne kvalitete koji su proizvedeni na području destinacije Lika, u ličkoj i podvelebitskoj regiji, u skladu sa svim zakonskim propisima. U “Lika Quality” sustavu zasad se nalazi 37 proizvođača s područja Lika destinacije, a sustav broji ukupno 98 proizvoda u 10 različitih kategorija, koji su prošli kroz strogu selekciju sustava.

Dodjeljivanjem znaka „Lika Quality“ koji jamči kvalitetu i originalnost želi se potaknuti razvoj domaće proizvodnje temeljene na tradiciji, podići razina kvalitete lokalnih proizvoda, proizvodnih tehnologija i usluga, potaknuti stvaralaštvo, kreativnost, izvornost, razvojno-istraživački rad, inovacije i invencije te promovirati identiteta ličke i podvelebitske regije.

U prvoj fazi pozivaju se proizvođači s područja Like i podvelebitskog primorja (uključujući i dobavljače restorana s istog područja) da se priključe u sustav Lika Quality, a u drugoj fazi bit će raspisan Javni poziv za iskazivanje interesa za korištenje Znaka Lika Quality za ugostitelje, kada će se moći prijaviti oni ugostitelji koji budu nudili jela pripremljena od tradicionalnih domaćih namirnica koje su prethodno označene Znakom Lika Quality.

Prijave se dostavljaju do 24. svibnja.

error: Content is protected !!