Tribaljac izlaže u Moskvi 3D fotografije

Eduard Tucaković fotografije izrađuje u Source Filmmakeru, programu koji se koristi za izradu trailera video igara, a u posljednje vrijeme sve u umjetničke i dizajnerske svrhe

Eduard Tucaković

TRIBALJ Profesionalni fotograf iz Triblja Eduard Tucaković izlagat će svoje fotografije na izložbi u Moskvi. Na posebnoj izložbi. Starije generacije će teško shvatiti o čemu se radi, no pokušat ćemo objasniti. Svoje fotografije Tucaković izrađuje u Source Filmmakeru, programu američke korporacije za proizvodnju digitalnih igara Valve. Program se koristi za izradu trailera video igara, a u posljednje vrijeme sve se više koristi u umjetničke i dizajnerske svrhe. Tucaković će se predstaviti na međunarodnom festivalu suvremene umjetnosti EverArt Weekend 2021 u Moskvi koji se održava od 11. do 13. lipnja. Festival će ponuditi veliku izložbu umjetnina na temu video igara. Zbog pandemije Eduard ne putuje u Rusiju, no najbitnije je da u Moskvu putuju njegovi Source Filmmaker radovi.

Program Source Filmmaker je postao pristupačan javnosti 2012. godine, a Eduard Tucaković s programom je već na “ti”. Sa Source Filmmakerom radi sedam godina. U početku je alat koristio za izradu filmova i animacije za poznata imena u gaming svijetu. Na primjer ESL (Electronic Sports League).

U posljednje vrijeme koncentriran je na izradu 3D scena. Proces je kompliciran i dugotrajan.
– Izrada jedne takve slike može potrajati nekoliko dana, zahtijeva strpljenje, trud i dobro oko.
Tribaljac je postao autoritet. Nedavno je izdao priručnik s 50 stranica u kojem tumači izradu scena (scenebuilding).
– U početku alat može izgledati nesavladivo, ali uz malo truda i čitanja mogu se izraditi vrlo impresivne scene. Tehnički dio nije težak kao u nekim drugim 3D programima tako da su mašta i upornost najbitniji za izradu estetski privlačnu sliku, objašnjava Tucaković kojeg u Vinodolu znaju i kao kapetana grupe Barilac iz Triblja.

Koga god zanima nešto više o Eduardovom radu, može ga kontaktirati putem maila: eduard.tucakovic@gmail.com

error: Content is protected !!