Tunere u Bakarski zaljev privlače dvije tisuća turista

Agencija Via Mea iz Crikvenice u sedam termina će dovesti goste na pomorske fešte. Plovit će se od Kraljevice do Bakra, razgledati tunere, kušati tuna i čuti priča o povijesti

Crikvenica – Agencija Via Mea iz Crikvenice priprema novu ponudu koja odskače iz klišea “sunce, more i kratka sezona”. Tatjana Plašč iz crikveničke agencije je uvjerena da Kvarner i Hrvatska imaju pregršt aduta izvan sezone. I priprema novo iznenađenje.

“Da sunce i more ne mogu biti jedini razlog dolaska turizma u Hrvatsku odavno smo shvatili osmišljavajući iz godine u godinu nove programe. Od berbe lavande, maslina, mandarina i grožđa do traženja tartufa i planinarskih grupa. Uz cijeli niz programa ove godine oživljavamo i zaboravljen dragulj Bakar. Kroz ukupno sedam termina provući ćemo preko dvije tisuće ljudi na programu pomorskih fešti na kojima želimo staviti naglasak na povijesni Bakar kao središte tunolova na Jadranu te njihovih čuvenih kapetana. Ti turisti su smješteni na cijelom Kvarneru i u pravilu borave četiri noći”, objašnjava Plašč.

Gosti će uživati u plovidbi od Kraljevice do Bakra i uvjerit će se što su nekad tunere i tune značile za Hrvatsko primorje. Naravno, i kušat će se tuna po receptima domaćih ljudi. Tako bi kraj, zahvaljujući turizmu, opet mogao pobrati šolde od tune i tunera.