Turnir u Crikvenici okupio 82 šahista, pobjednici Sundać i Barac

Ivano Sundać osvojio je glavni turnir, a Rafael Barac turnir za početnike

CRIKVENICA Tri šahovska turnira u hotelu Omorika u Crikvenici okupila su 82 šahista. Glavni turnir, Memorijal Zoričić i braća Zbašnik – gospodar listopada, okupio je 44 igrača. Turnir je osvojio Ivano Sundać (ŠK Crikvenica). Drugo mjesto pripalo je Mateju Friščiću (ŠŠK Podravka Koprivnica), a treće Mladenu Florjanu (ŠD Varaždin).

Pobjednik Sundać

Na glavnom turniru, osim pobjedničkog trojca, nagrađeni su najbolji veteran Marko Tucaković (ŠK Crikvenica), najbolja žena/djevojka na turniru Ema Hajdinić (ŠK Kraljevica), najbolji junior Erik Haidinger (ŠK Crikvenica), najbolji kadet Niko Božić (AŠK Junior), najbolja kadetkinja Laura Frišćić (ŠK Ivanec). Najbolji kadet do 16 godina izvan Primorsko-goranske županije je Lovro Mucić (ŠK Pula) koji je osvojio nagradni vaucher Hotela Omorika.

Na turniru Mali gospodar nastupilo je 15 igrača. Pobjednik je Andrej Stojković (ŠK Pula) koji je osvojio nagradni vaučer hotela Omorika. Najbolja djevojčica na turniru je Tara Škiljan (ŠK Crikvenica), a drugo mjesto osvojila je njena klupska kolegica Leona Vuković.

Raduje veliki odaziv početnika na turnir Carevo vrilo. Na turniru je zaigralo 23 djece koja su tek zakoračila u svijet šaha. Devetero iz Crikvenice, šestero iz Vinodolske općine, petero iz Kraljevice, dvoje iz Rječine Dražice i jedno iz kluba Stari Graničar Cirkvena. Pobjednik je Rafael Barac iz novoosnovanog šahovskog kluba Vinodolac Grižane. Najbolja djevojčica na turniru je Leonarda Baretić iz istog kluba.

Zahtjevan sudački posao povjeren je Vladi Karagiću i Nenadu Jurmanu.