Turnirom “Senjski vitezovi” Taekwondo klub Senj proslavio 25. rođendan

Senjani su ponosni na najstariji hrvatski turnir u čast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, a uz 190 natjecatelja razveselilo ih je drugo mjesto TK Senj na limač kupu “Mali vitezovi”

SENJ Dvadeseti Memorijalni kadetski taekwondo turnir „Senjski vitezovi“ i četvrti Limač kup „Mali vitezovi“ okupio je 190 natjecatelja u senju odnosno Školsko – športskoj dvorani Robert Barbić Beli. Sudjelovalo je 19 taekwondo klubova: Bistra, Brinje, Čigra, Drenova, Gacka, Grobnik, Jakovlje, Jastreb, Karlovac, Kondor, Medvedgrad, Novalja, Obrovac, Ogulin, Plitvice, Sutla Šenkovec, Velebit, Zaprešić i domaćin Senj. Pokrovitelj turnira, koji je odlukom Upravnog odbora Hrvatskog taekwondo saveza označen kao kriterijski za
kadetsku rang listu, je Grad Senj, a supokrovitelji TZ Grada Senja i Zajednica sportova Ličko – senjske županije.
Ekipni pobjednik turnira „Senjski vitezovi„ su gosti iz Zaprešić. Drugi je TK Čigra, treći TK Obrovac, četvrti je TK Gacka, a peti TK Medvedgrad. Najbolji pojedinačno je mlađi kadet Patrik Kolaković iz TK Bistra, a najbolja mlađa kadetkinja Ester Mrzljak iz TK Karlovac. Najbolji kadet je Ivan Đodan iz TK Zaprešić, a najbolja kadetkinja Mihaela Molnar iz TK Jastreb. Pobjednici Limač kupa „Mali vitezovi “ su TK Čigra, drugo mjesto uzeo je TK Senj, a treće TK Zaprešić.
Treću godinu za redom, turnir je otvorio zamjenik župana Vice Nekić koji je rekao kako mu je to čast i zadovoljstvo, poželio puno uspjeha natjecateljima i ugodan boravak u Gradu Senju te čestitao senjskom taekwondo klubu 25. godišnjicu uspješnog rada. Po prvi put senjskom turniru prisustvovao je glavni tajnik HOO Josip Čop, što dovoljno govori o značaju ovog turnira i njegovoj prepoznatljivosti na najvišim razinama, pa tako i u Olimpijskom odboru. Čop je izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem velikog broja mladih natjecatelja na turniru koji organizira klub koji je iznjedrio mnoga vrhunska imena u ovom sportu. Turniru je prisustvovao i pomoćnik glavnog tajnika za lokalni sport Siniša Krajač te glavna tajnica HTS-a Mihaela Štrok.
Predsjednik Taekwondo kluba Senj Milivoj Kren naglasio je kako je u 25 godina postojanja i uspješnog rada u klubu treniralo više od 500 djece, a kroz turnir je u dvadeset godina prošlo preko pet tisuća natjecatelja. Ovim turnirom taekwondo klub Senj obilježio je 25. obljetnicu rada.
„Ovo je najstariji turnir u čast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i ponosni smo na to. Ovaj klub iznjedrio je mnogo poznatih natjecatelja. Malo je klubova ovakvog statusa koji su imali svjetsku juniorsku viceprvakinju, europsku juniorsku prvakinju, višestruke državne prvake. Imamo devetnaest naslova državnih prvaka i preko dvadeset osvojenih drugih i trećih mjesta, a osvajali smo i niz međunarodnih jakih turnira. Iz našeg su kluba i tri reprezentativke, od kojih je najpoznatija, legenda našeg sporta, Sandra Šarić te Ana Lopac i Tamara Filipović“, ponosan je Kren.
U klubu je trenutno tridesetak djece koji polaze školu taekwondoa, te deset registriranih natjecatelja što je, prema Krenovim riječima, zadovoljavajuće s obzirom na broj djece u školi. S njima rade tri trenera, glavni trener Tomislav Dujnović Beli i dvije licencirane trenerice Ana Lopac i Zvonka Tonković. Tomislav Dujmović Beli punih je 25 godina u senjskom taekwondo klubu i danas je za svoj požrtvovan i uspješan rad primio zasluženo priznanje.

error: Content is protected !!