Tvornica trikotaže Neda proizvodi maske

Naručili smo tri tisuće maski koje ćemo podijeliti zaposlenicima i građanima, ali ćemo na isporuku pričekati jer su prije nas na redu narudžbe susjednih gradova i općina, kaže načelnik senjskog stožera Tomljanović

SENJ Uz sve postojeće mjere koje je preporučio nacionalni stožer Civilne zaštite, kao što su zabrana svih javnih i kulturnih događaja, zatvaranja sportskih objekata i zabrana bilo kakvih okupljanja, od jučer se na senjskom području ne smiju koristiti ni dječja igrališta, rečeno je između ostaloga, na sjednici Stožera civilne zaštite Grada Senja kojom je predsjedao načelnik stožera Jurica Tomljanović.
Stožer je donio raspored rada Gradske uprave, ustanova te trgovačkih društava u vlasništvu Grada Senja u kojima će raditi minimalno potreban broj zaposlenika, a ostali će koristiti godišnji odmor. Dom zdravlja Senj dobio je naputak od županije o osposobljavanju prostora za zbrinjavanje oboljelih u slučaju širenja virusa. Kako bi se spriječilo okupljanje u čekaonicama, obiteljskim liječnicima savjetovano je da s pacijentima više kontaktiraju telefonom. Također je savjetovano doziranje izdavanja lijekova na recept kako bi se spriječilo stvaranje zaliha, a omogućila dostupnost lijekova svima koji ih trebaju. “Povoljna je i okolnost što u senjskom zdravstvu postoje i dva respiratora, u Pulmološkoj ambulanti i Hitnoj medicini što je jedan veliki plus u odnosu na druge zdravstvene ustanove koje nemaju ovaj aparat”, rekao je Tomljanović dodajući kako će Hitna medicina primati samo hitne slučajeve, a ostali pacijenti koji su dolazili, s poteškoćama koje nisu hitne, upućuju se na svoje izabrane liječnike.
I u Vodovodu Hrvatsko primorje dio će zaposlenika otići na godišnji odmor, a u smjeni će raditi manji broj ljudi. Tako će se osigurati kontinuitet rada te spriječiti prenošenje virusa.
“Sve aktivnosti ćemo svesti na minimum tako da se rade samo nužni poslovi. Dobra je vijest da je i Tvornica trikotaže Neda u Senju otpočela sa šivanjem zaštitnih maski kojih u slobodnoj prodaji nema za kupiti. Jučer smo u Nedi naručili tri tisuće maski koje ćemo podijeliti zaposlenicima i građanima. Maske su pamučne i mogu se iskuhavati i više puta koristiti, ali ćemo na isporuku morati pričekati jer su prije nas na redu narudžbe iz nekih susjednih gradova i općina”, kaže Tomljanović dodajući kako panici mjesta nema.