TZ Bakra poziva na tečaj za interpretacijske vodiče

Želja je educirati prvenstveno profesionalce koji se bave baštinom na području Bakra

Bakar – Tečaj za certificirane interpretacijske vodiče održat će se u Bakru i okolici od 6. do 8. ožujka te od 21. do 22. ožujka. Namijenjen je svima koji su u profesionalnom dodiru s baštinom i imaju iskustva u radu s posjetiteljima (vodičima, članovima udruga, djelatnicima u obrazovanju, parkovima prirode, turističkim agencijama, muzejima, interpretacijskim centrima, turističkim zajednicama te iznajmljivačima koji njeguju baštinu).

Trenerica će biti Iva Silla, prvi interpretacijski vodič i trener, predavačica i kreatorica popularnih zagrebačkih interpretacijskih šetnji pod nazivom “Secret Zagreb”. Polaznicima će dati teorijski okvir o interpretaciji baštine te ih u praktičnom radu naučiti kako samostalno kreirati interpretacijske šetnje/ture te pokazati načine uspješnog uključivanja elemenata interpretacije baštine u posao kojim se bave. Organizacijom 40-satnog tečaja TZ Grada Bakra nastavlja s razvojem turizma kroz baštinske programe. Želja je u svrhu što bolje suradnje educirati prvenstveno profesionalce koji se bave baštinom na području Grada Bakra.

Prijave za tečaj moguće je poslati do 15. veljače na e-mail adresu: info@tz-bakar.hr. Kotizacija za tečaj iznosi 1.100 kn i uključuje 40 sati edukacije te ručak i prijevoz na lokacije. Maksimalan broj polaznika je 16, tečaj se popunjava po redoslijedu primitka prijava.

Ovo je drugi tečaj koji organizira TZ Grada Bakra. Prvi tečaj TZ Grada Bakra organizirala je u listopadu 2018. Od tada je na području Hrvatske održano devet tečajeva za interpretacijske vodiče. Na svima je trenerica bila Iva Silla s kojom je TZ Grada Bakra započela suradnju 2017. godine jer je u interpretaciji bogate kulturne i prirodne baštine prepoznala najveći adut za izlazak Bakra iz turističke izoliranosti.

error: Content is protected !!