Na smotri u Bakru zapjevalo sedam zborova

Radi se o šestoj smotri zborova “U skladu s prirodom”, u organizaciji KUU Sklad Bakar

BAKAR Na šestoj smotri zborova “U skladu s prirodom”, u organizaciji KUU Sklad Bakar, nastupilo je sedam zborova, sedam zborskih izričaja od tradicionalnih podravskih, istarskih i primorskih napjeva, klasičnog zborskog repertoara do obrada suvremenih pop pjesama. Uz domaćina, KUU Sklad Bakar s dirigenticom Nadom Matošević Orešković, na Žalu ribara nastupili su Jeka Primorja iz Rijeke s dirigentom Igorom Vlajnićem, KUD Halubjan iz Viškova s dirigenticom Žaklinom Majetić Mufić, Riječki komorni zbor Val iz Rijeke s dirigenticom Doris Kovačić, Mješoviti pjevački zbor Gimpl iz Ravne Gore s dirigenticom Žaklinom Majetić Mufić, KUD Lovor iz Lovrana s dirigenticom Arianom Bossi, Vokalni ansambl Lipe iz Siska s dirigentom Draženom Kurilovčanom te dragi KUU Sklad Bakar s dirigenticom Nadom Matošević Orešković.

Misija i cilj smotre je kroz šest godina evoluirala od ideje da se s našeg Bakra ukloni stigma zagađenoga grada, do ideje da zborska pjesma postane pokretač niza pozitivnih kretanja u društvu. Još prije nekoliko desetaka godina spontano smo se družili i čuvali prirodu, a čini se da danas to moramo učiti i posebno naglašavati. Pa neka smotra ‘U skladu s prirodom’ bude jedan od takvih pokretačkih i edukacijskih smotri, područili su domaćini.

Sljedeće godine Sklad slavi 145. rođendan i najavljuje bogat cjelogodišnji program

Treba zahvaliti ljudima bez kojih bi smotra bila nezamisliva. Grad Bakar i Odjel za kulturu PGŽ financijski su podržali ovu priredbu, a na najvišoj razini i ove je godine bio G.I.S ov tim na čelu s Lorinom Zovićem. Gordana Kovačević je od samog početka voditeljica smotre. Miljenko Šegulja je službeni fotograf i snimatelj smotre. Uspjeh ovakve priredbe počiva na bezbroj detalja koji se svi moraju složiti u lijepi mozaik. Zato valja istaknuti imena zaslužnih: Maja Šepac Rožić, Darko Pavletić Pape, Franjo Vicić, Miljenko Husan i Darko Nedić, Branka Jalšovec i njene bakarske gospođe, Marin Roberti, Bore Štrbac, Ljubo Vladislović , Pave Pavletić, Ivan Jakupanec, Mitja Čegodajev, a posebno zahvaliti “skladnim domaćicama” Dobrinki, Neli, Tanji, Dijani, dvjema Dunjama, Nevenki, Suzi, Andrei, Karmen, Aleksandri, Renati i Bojani.

error: Content is protected !!