U Driveniku otkriven spomenik hrvatskim braniteljima

U svim mjestima Vinodola zapaljene su svijeće za Vukovar i Škabrnju

DRIVENIK Vinodol se poklonio žrtvama Vukovara i Škabrnje. Za tešku obljetnicu koja nas mislima i suosjećanjima vraća u 1991. godinu, u Driveniku je svečano otkriven spomenik palim hrvatskim braniteljima. U mjestima Vinodola branitelji, predstavnici braniteljskih udruga i Vinodolske općine te domoljubi zapalili su svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje i sve pale i umrle hrvatske branitelje.

Na prijedlog MO Drivenik, Vinodolska općina financirala je izgradnju i postavljanje spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, a na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje održana je svečanost otvorenja.

Općinski načelnik Daniel Grbić podsjetio je na važnost odavanja počasti i zahvalnosti svim hrvatskim braniteljima i obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja koji su svojom borbom i herojstvom postavili temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske. Također, najavio je uređenje i oplemenjivanje prostora u kojem je spomenik postavljen, kako bi mjesto odavanja počasti braniteljima bilo još svečanije i prikladnije mjestu posebnog pijeteta.

Paljenjem svijeće općinski načelnik obilježio je čin otvorenja novog spomenika. Nazočnima su se obratili i predstavnici MO Drivenik. Spomenik je blagoslovljen, a klapa Tić zatvorila je svečanost prigodnom pjesmom “Croatio, iz duše te ljubim”.

Bribirske svijeća za Vukovar i Škabrnju