U godinu dana u Industrijskoj zoni Bakar investirano 350 milijuna kuna, otvoreno 300 radnih mjesta

Analiza protekle godine pokazuje da je povećan broj poduzetnika za deset posto, čime se stiglo do 184 poslovna subjekta. Danas u zoni radi 4.357 zaposlenika, a broj će rasti jer u godinu dana na Kukuljanovo planira useliti deset novih firmi

Kukuljanovo – U Industrijskoj zoni Bakar u godinu dana je povećan broj poduzetnika za deset posto, a otvoreno je 300 novih radnih mjesta, pokazuje analiza koja se izrađuje svakih godinu dana. Visina investicija u posljednjih godinu dana iznosi 350 milijuna kuna. Prema prikupljenim podacima iz travnja, u zoni posluje 184 poslovna subjekta u kojima je direktno zaposleno 4.357 radnika. Treba napomenuti da se radi o broju koji predstavlja stalne zaposlenike zone, dok je broj kooperanata, poslovnih suradnika i radnika prilikom izgradnje novih gospodarskih objekata daleko veći.

Pored poslovnih subjekata koji su kao najmoprimci došli u postojeće kapacitete zone, samo u proteklih godinu dana izgrađeno je desetak novih gospodarskih objekata: Montcommerce, Rijekatrans, Kaltenberg Adria, Brtvaplast, MEP, Frozen Food International, Plodine, Riven, Strabag i Vargon. Ukupna površina zemljišta na kojem su izgrađeni objekti spomenutih novih “stanara” u Industrijskoj zoni Bakar iznosi oko 116 tisuća kvadrata. Bruto razvijena površina novoizgrađenih objekata iznosi oko 43 tisuće kvadrata. Veseli činjenica da je većina novopridošlih društava proizvodne djelatnosti i da se značajno povećava udio iskorištenosti sredstava iz EU fondova. Pored objekata izgrađenih u zadnjih godinu dana, zaključeno niz novih ugovora te je već sada izvjesna izgradnja desetak novih gospodarskih objekata u narednih godinu dana.

Kako je u 2019. godini povećan i broj upita potencijalnih investitora, sva nastojanja Grada Bakra i Industrijske zone d.o.o. za daljnjim ulaganjem i razvojem zone pokazuju se apsolutno opravdanim, na dobrobit svih mještana grada, pa i cijele Primorsko-goranske županije, ističu u Gradu Bakru i Industrijskoj zoni Bakar.