U Grižanama pokrenuta škola harmonike

Harmonikaški centar “Fortissimo” pohodi 23 mladih učenika kojima tajne harmonike otkriva Ivan Puškarić

GRIŽANE Dugo planirana ideja napokon je saživjela. Pokrenut je Harmonikaški centar “Fortissimo” Grižane Belgrad. I već ga pohodi 23 mladih učenika kojima tajne harmonike otkriva Ivan Puškarić.

“Velika mi je čast biti dio ove prekrasne priče, mladosti, ovog svakodnevnog ispunjavanja pozitivnom energijom te prije svega učiti o glazbi djecu koja su ovim putem krenula s velikom ambicijom i željom da upoznaju svijet sviranja harmonike te glazbe općenito”, kaže Puškarić i otkriva kako je ideja stigla do realizacije.

“Ideja je nastala iz same činjenice da griško-belgradski kraj ima velik broj harmonikaša, ali harmonikaša koji barataju dosta oskudnim znanjem koje se prenosi s koljena na koljeno. Ali krivo. I upravo zato se rodila ideja da ako se već svira harmonika, da se svira pravilno i iznadprosječno dobro jer se već sad u školi vidi da 90 posto polaznika ima nevjerojatan talent, volju i ambiciju te bi bilo šteta da se taj talent ne iskoristi maksimalno. Polaznika ima iz cijele Vinodolske općine, ali i iz Crikvenice. Koliko znam, ovo je jedini ovakav projekt u cijeloj Primorsko-goranskoj županiji, ali i šire”, kaže Puškarić.

Voditelj centra “Fortissimo” zahvaljuje roditeljima, Vinodolskoj općini na čelu s načelnikom Marijanom Karlićem koji je puno pomogao u realizaciji projekta, KUD-u Dr. Antun Barac Grižane, OŠ Juraj Julije Klović Tribalj s kojom je također dogovorena uska suradnja. Harmonikaši se okupljaju u Kući Klović.

Puškarić najavljuje da će centar “Fortissimo” dobiti još jedan sadržaj, tečaj sviranja klavira. Do sezone bi mogao stići i prvi koncert mladih harmonikaša.

error: Content is protected !!