U lipnju turisti i građevinari zajedno u Crikvenici

Aktualni sat gradskog vijeća u Crikvenici uvijek nudi zanimljiva pitanja. Izdvojili smo nekoliko najzanimljivijih pitanja gradskih vijećnika i odgovora. Najviše se odnosilo na radove koji su još uvijek u tijeku

CRIKVENICA Aktualni sat gradskog vijeća u Crikvenici uvijek nudi zanimljiva pitanja. Izdvojili smo nekoliko najzanimljivijih pitanja gradskih vijećnika i odgovora.
Šef crikveničkog SDP-a Mario Kružić je primijetio da su Bakar i Novi Vinodolski dobili europska sredstva za svoje poslovne zone te pitao gradonačelnika Crikvenice Damira Rukavinu gdje je u priči Crikvenica. Je li se uopće kandidirala i ako nije, zašto nije.
Rukavina je podsjetio da je Crikvenica trebala imati poslovnu zonu kod HEP-a, ali je od tamo maknuta zbog Aglomeracije. Ideja je bila locirati zonu iznad Jadranova, gdje bi se dobilo od države 40 tisuća kvadrata zemljišta, ali je to izminirano od strane oporbe, rekao je Rukavina dodajući da Crikvenica neće odustati od poslovne zone i da se nada da neće biti miniranja. Nismo se mogli javiti jer nemamo lokacije, zaključio je Rukavina. Kružić je uzvratio da mu je žao da se u deset godina Rukavina nije ugledao u stranačke kolege u Novom i Bakru.

Nezavisna vijećnica Sonja Polonijo je pitala ima li nova sportska dvorana dimenzije borilišta da se u njoj mogu igrati ligaške rukometne utakmice, kao što je obećano te dodala da se nada će izvođač platiti naknadno raskopavanje svlačionica zbog prodora vode. Rukavina je uzvratio da se sve što se napravi želi umanjiti. I da je zanimljivo dušebrižništvo pojedinaca. Rukometno igralište je krivo iscrtano, došlo do pogreške, što će se riješiti i u dvorani će se igrati službene rukometne utakmice, najavio je Rukavina te dodao da je pitanje o slvalionicama suvišno jer se zna što znači garancija izvođača.

Polonijo se zapitala što je s plažama. Zna da je svibanj uzeo vremena za radove, ali zna i da su na plažama Vodna i Havišće u Jadranovu građevinski strojevi. Petljaju se izvođači i turisti. Na gradskoj plaži sidre se gliseri, nema plažne barijere, nema ni Plave zastave, gosti se žale na kamenje, nizala je Polonijo. Imamo buku na hotelu Miramare, u Gornjem kraju radovi na boćalištu tjeraju goste. Kad će radobiti biti gotovo i kad ćemo biti spremni za sezonu, pitala se Polonijo.
Kasnilo se zbog lošeg vremena, tvrdi Rukavina. Havišće će biti gotovo za vikend. Miramaru smo dozvolili da postavi zadnju ploču. Treba nam par dana strpljenja, a to je manja žrtva u odnosu na 15 godina gledanja ruševine.

Vijećnik Gracijan Čop (HDZ) je primijetio da u Perčinu nisu gotovo radovi i da u Jadranovu vlada prometni kolaps. Zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić je potvrdila da ima te informacije, da zna da se čekalo u koloni 45 minuta za prolaz Obalom u Jadranovu.
U općem interesu smo produžili rok za radove do 1. srpnja, ali ni do 15. srpnja neće biti gotovo. Konkretne razloge zašto neće biti gotovo ne znam, zaključila je zamjenica gradonačelnika.

Vijećnik Emin Čajlaković (HNS) je pitao koliko je prodano vinjeta za buseve za jednodnevne izlete? Direktor Eko Murvice Lovorko Gržac odgovara jedna i napominje da nitko nije tjerao jednodnevne kupače iz Crikvenice već se željelo smanjiti prometne gužve. Sve više kupača koristi redovni linijski prijevoz da dolazak u Crikvenicu na kupanje, dodao je Gržac.

Davorka Vukelić (SDP) je pitala zašto je more prljavo? Je li u pitanju cvjetanje ili onečišćenje? Veselko Mutavgjić iz Vodovoda je rekao da je u pitanju cvjetanje zbog visokih temperatura.

error: Content is protected !!