U nesrećama u Novom i Jadranovu troje teško ozlijeđenih

Iznad Jadranova sudarili su se teretno vozilo i kamper, a u Novom je stradao pijani motociklist

NOVI VINODOLSKI/JADRANOVO U dvije jučerašnje prometne nesreće na području Jadranova i Novog Vinodolskog, teško su ozlijeđene tri osobe, izvješćuje PU primorsko-goranska.

Prva nesreća dogodila se oko 13,20 sati na Jadranskoj magistrali na području Jadranova, gdje je 25-godišnji
vozač teretnog vozila marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka udario u kamper talijanskih registracijskih oznaka, kojim je u suprotnom smjeru, odnosno u pravcu Crikvenice upravljao 56-godišnji Talijan.
U nesreći je teško ozlijeđen 23-godišnji putnik u Peugeot, dok je vozač lakše ozlijeđen. U kamperu je teške ozljede zadobila 51-godišnja putnica, a vozač i dvoje putnika iz istog vozila su lakše ozlijeđeni. Promet je Jadranskom magistralom jedno vrijeme funkcionirao jednom trakom.

Druga prometna nesreća dogodila se sinoć oko 22,45 sati na području Novog Vinodolskog. U nesreći je teško ozlijeđen 36-godišnji vozač motocikla marke Yamaha, našičkih registracijskih oznaka, koji je prešao izvan ruba kolnika i udario u parkirano vozilo te uslijed udara pao s motocikla. Utvrđeno je da je motociklom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,46 promila.