Obilježava se Svjetski dan oralnog zdravlja

Svjetski dan oralnog zdravlja šalje poruku: Budi ponosan na svoj osmijeh

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u suradnji s Dječjim vrtićem Rijeka – CPO Mlaka i CPO Potok u sklopu provedbe nacionalnog programa Živjeti zdravo organiziraju obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja. Dan se obilježava sutra (četvrtak), s početkom u deset sati u parku Mlaka. Svjetski dan oralnog zdravlja šalje jednostavnu, ali snažnu poruku: Budi ponosan na svoj osmijeh.

Ove godine želi se potaknuti na promjenu, u prvom redu usredotočujući se na važnost oralnog zdravlja kao važnog čimbenika sreće i dobrobiti, jer dobro oralno zdravlje pozitivno utječe na opće zdravlje, dobrobit i kvalitetu života. I to je nešto zbog čega vrijedi poduzimati mjere, odnosno cijeniti i vodite računa o oralnom zdravlju.

Kako bi se PGŽ uključila u globalnu kampanju, u parku Mlaka prigodno će se organizirati aktivnosti pod motom “Budi ponosan na svoj osmijeh”. U suradnji s DV Rijeka (CPO Mlaka I CPO Potok) biti će organizirane sljedeće aktivnosti: zubočetkaona (zube četkam svaki dan i osmijeh mi je dražestan), zubovježbaona (u zdravom tijelu, zdravi zub) i zubopričaona (pričam ti priču o zdravom zubiću).