U petak Senjani daruju krv

Pod geslom „Više darovane krvi, više spašenih života“ akcija će se održati od 9,30 do 13 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Senj.

Senj – Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi pod geslom „Više darovane krvi, više spašenih života“ održat će se u petak 22. ožujka od 9,30 do 13 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Senj.

„Zato svi vi, od 18 do 65 godina starosti, odazovite se ovoj hvale vrijednoj akciji i spasite nekome život“, poziva ravnateljica GD Crvenog križa Senj Zvonka Gradišer te dodaje, „Hvala vam za dar od srca!“

Građani Senja spremni su odazvati se svim humanitarnim akcijama u gradu. Također rado daruju krv, tako da ima i onih darivatelja koji su to učinili preko sto puta, poput Branka Šimunića koji je krv darovao 102 puta, a slijedi ga brat Josip koji je vrlo blizu stotog darivanja, dragocjenu tekućinu darovao je 95 puta. Inače, godišnje se u Senju organiziraju četiri akcije dobrovoljnog darivanja krvi, a svakoj akciji odazove se do pedeset darivatelja, kojima se organizator iskreno zahvaljuje. Organizator prve ovogodišnje akcije je GD Crvenog križa Senj u suradnji s Transfuzijskom službom KBC-a Rijeka.

error: Content is protected !!