U ponedjeljak se zatvaraju terase, automat klubovi, trgovine odjeće i obuće?

Strože mjere se predlažu za sljedeća dva tjedna

Stožer Civilne zaštite Primorsko-goranske županije na današnjoj je sjednici donio je prijedlog novih, strožih mjera uz postojeće koje su i dalje na snazi. Novost je zabrana svih javnih događanja i okupljana, zatim obustava rada trgovina odjeće i obuće, ograničenje rada ostalih trgovina na razdoblje od 6 – 19 sati s maksimalno 10 kupaca u trgovini na 100 kvadrata, obustava rada casina, automat klubova i uplatnih mjesta za igre na sreću, kao i rada na terasama ugostiteljskih objekata.

U prijedlogu mjera je i zabrana posjeta domovima za starije i nemoćne, kao i ostalim korisnicima ustanova socijalne skrbi, odnosno posjet je moguć uz obavezno predočenje negativnog PCR ili brzog antigenskog testa ne starijeg od 48 sati. Prema poslodavcima upućena je preporuka da gdje je god to moguće organiziraju rad od kuće ili smjenski rad, a policija, civilna zaštita i inspektori Državnog inspektorata pojačano će nadzirati provođenje mjera. Prijedlog mjera upućen je na razmatranje Nacionalnom stožeru, a predviđene su za razdoblje od dva tjedna, od ponedjeljka 12. travnja do 26. travnja.

– Ovo su jako stroge mjere, ali to je jedini način da zaustavimo širenje epidemije, rekao je Mladen Šćulac, načelnik stožera Civilne zaštite PGŽ.

Pojašnjeno je da će ugostiteljski objekti moći hranu i piće izdavati na ulaznim vratima uz pridržavanje svih epidemioloških mjera te putem dostave. Omogućen je nastavak rada hotela, kampova, učeničkih i studentskih domova, ali samo za korisnike tih objekta.