U Senju 132 zaraženih, u jednom danu cijepljeno 128 Senjana

Dom zdravlja Senj svaki četvrtak, od 14 do 18 sati, organizira cjepni punkt u sjedištu ustanove

SENJ U posljednjih 14 dana na području Grada Senja koronavirusom zaražene su 132 osobe. Porastom broja oboljelih osoba na području Republike Hrvatske, povećan je i interes građana za cijepljenje u Senju. Tako je samo prošlog četvrtka cjepivo primilo 128 Senjana.
Vjerujemo da će se povećani interes građana za cijepljenje nastaviti, poručuju iz stožera Civilne zaštite Grada Senja dodajući kako Dom zdravlja Senj svaki četvrtak u vremenu od 14 do 18 sati organizira cjepni punkt u sjedištu ustanove u Senju.

U posljednja 24 sata na području Ličko-senjske županije evidentirana je 61 novooboljela osoba, od toga 13 s područja Senja. Od COVID-19 je na području Ličko-senjske županije oboljelo 6.294 osobe, a 171 osoba je preminula.

Sukladno situaciji, sljedeća dva tjedna održavat će se nastava na daljinu u šest škola na području Ličko-senjske županije. Među njima i u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju, za razrede od petog do osmog. Odluka je to stožera Civilne zaštite Ličko-senjske županije donijeta u suradnji i koordinaciji s lokalnim stožerima i ravnateljima škola s područja Ličko-senjske županije, s obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju na područjima pojedinih gradova i općina.