U Senju gotovo 300 nezaposlenih

Dvadeset posto nezaposlenih ima samo osnovnu školu, a više od polovice trii li četiri razreda srednje škole

SENJ Krajem 2020. godine u Senju su bile evidentirane 292 nezaposlene osobe, kažu podaci senjske ispostave Zavoda za zapošljavanje. U usporedbi sa studenim prošle godine nezaposlenost je u padu za jedan posto, no uspoređujući brojke s prosincem 2019. pokazuje se porast nezaposlenosti od 9,4 posto.

Broj nezaposlenih na području Grada Senja krajem prosinca činio je 14 posto od ukupnog broja nezaposlenih u Ličko-senjskoj županiji, s tim da je na Zavod tijekom prosinca prijavljeno 16 novih nezaposlenih osoba, a istovremeno je u istom mjesecu zaposleno 13 nezaposlenih osoba.

Od ukupnog broja nezaposlenih bilo je 177 žena, a sa statusom branitelja 20 osoba. Prema obrazovnoj strukturi, desetero ih ima završen fakultet, završenu višu školu ili stručni studij 26 nezaposlenih osoba, dok ih je 15 s gimnazijskim obrazovanjem. Među nezaposlenim osobama 85 ih ima četverogodišnju srednju školu, a isto toliko ih je i s trogodišnjom srednjom školom, kvalifikacijom ili visokom kvalifikacijom. Završenu osnovnu školu ima 66 nezaposlenih osoba, a bez obrazovanja je njih petero. Novčanu naknadu u prosječnom iznosu od 2.560 kuna u prosincu su primile 62 osobe.

error: Content is protected !!