U sklopu Dječjeg tjedna mali Bakrani posjetili gradske čelnike

Djeca su postavljala pitanja vezana za kanalizaciju, umjetnu travu na igralištu kod Pomorske škole, uređenje plaža i dječjih igrališta, a zanimalo ih je i kako je Tomislav Dundović odlučio postati zamjenik gradonačelnika

Bakar – U sklopu Dječjeg tjedna u Bakru djeca tradicionalno posjećuju gradonačelnika Bakra. Tako je bilo i ove godine, s tim da su u odsutnosti gradonačelnika Tomislava Klarića najmlađe stanovnike i njihove voditeljice primili dogradonačelnik Grada Bakra Tomislav Dundović, pročelnica Ureda Grada Bakra Maja Šepac Rožić i referentica za zdravstvo, socijalnu skrb, kulturu, sport, odgoj i obrazovanje Nena Gudac.

Djeca su postavljala pitanja vezana za kanalizaciju u Bakru, umjetnu travu na igralištu kod Pomorske škole u Bakru, uređenje plaža, postavku tuševa, tablete i ormariće za knjige u školama, mogućnost prijevoza u režiji komunalnog društva Dobra u vrijeme ljetnih mjeseci do kupališta u Bakarcu i Oštru. Mališane je zanimalo i uređenje dječjih igrališta, ali i kako je Tomislav Dundović odlučio postati zamjenik gradonačelnika. Dogradonačelnik je pažljivo saslušao dječje prijedloge koji su važni za kvalitetnije i bezbrižnije odrastanje djece.

“Svake godine me veseli što su djeca iskrena pa kroz svoja pitanja kažu što misle. Drago nam je čuti njihova zapažanja o svom gradu, kao i razmišljanja u kojem smjeru Bakar bi trebao ići, što im nedostaje. Mi se trudimo izaći im u susret i popraviti što možemo do idućeg Dječjeg tjedna”, poručio je zamjenik gradonačelnika Tomislav Dundović.

Djeca su zahvalila na svemu što Grad Bakar čini za njih te na dugogodišnjoj suradnji i potpori Društvu „Naša djeca“ Bakar. U ugodnom i veselom druženju i čašćenju brzo su protekli popodnevni sati te je dogovoren sastanak i za sljedeću godinu.

U poslijepodnevnom terminu nastavljeno je obilježavanje Dječjeg tjedna u Bakru u organizaciji „Društvo Naša djeca“ iz Bakra koji je započeo u Gradskoj knjižnici Bakar gdje je članica DND Bakar, teta Josipa, održala pričaonicu o mačiću i vještici „Oprostite, jeste li vi vještica?“. Održala se također tradicionalna Bajkaonica. Danas se održava i Dan otvorenih vrata Udruge u sklopu kojeg se može upoznati s radom dramske grupe. Sutra će se u prostorijama Udruge održati likovna radionica na kojoj će se obilježiti 30 godina Konvencije o pravima djeteta.