Udruga Bakarska žena priključila se projektu Želimo vježbati vid

Zadovoljstvo što će i Bakar sudjelovati u projektu istaknuo je i zamjenik gradonačelnika Dundović koji je podsjetio da će Bakar uskoro dobiti prvu taktilnu stazu u sklopu šetnici posvećenoj tuni

BAKAR Udruga Bakarska žena priključila se projektu “Želimo vježbati vid” u sklopu nacionalnog projekta i istoimenog kalendara za 2020. godinu koji provodi Udruga “…I djeci s ljubavlju”. Nacionalna kampanja “Želimo vježbati vid” ima cilj educirati građane o problemima slabovidne djece u PGŽ i Hrvatskog i problemima s kojima se susreću njihovi roditelji. Na jednoj od 12 fotografija kalendara naći će se i članice udruge “Bakarska žena” u narodnim
nošnjama snimljene ispred kaštela u Bakru. Predsjednica Udruge Klaudia Forempoher istaknula je zadovoljstvo što će se i članice Bakarske žene naći na kalandaru i pomoći djeci. Predsjednica Forempoher je istaknula da Udruga Bakarska žena okuplja četrdesetak dama kojima nije teško svoje slobodno vrijeme pokloniti svom Bakru.
Zadovoljstvo što će i Bakar sudjelovati u projektu istaknuo je i zamjenik gradonačelnika Bakra Tomislav Dundović koji je podsjetio da će Bakar uskoro dobiti tematsku šetnicu vezana uz tunu i tunolov u parku Banj. Sve ploče i sadržaj prilagodit ćemo slabovidnim osobama, rekao je Dundović dodajući da se radi o prvoj taktilnoj stazi na području Bakra, a i šire.
Kalendar za 2020. ispričat će priču o regiji Kvarner kroz autentične kostime i narodne nošnje. Tekstovi o projektu i kulturnoj baštini na kalendaru će biti prevedeni na engleski i prvi put na kineski jezik.