Uhićen zbog dvije provale u kuće u Novom, krao novac i kartice

Iza rešetaka je završio 28-godišnjak, a oštećene su Novljanke u dobi od 72 i 73 godine

NOVI VINODOLSKI Kaznenom prijavom za dvije teške krađe provaljivanjem i računalnu prijevaru dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Crikvenice, izvješćuje PU primorsko-goranska.

Riječ je o osumnjičeniku koji je zahvaljujući brzoj reakciji crikveničke policije uhićen zbog osnovane sumnje da je 21. listopada provalio u obiteljsku kuću na području Novog Vinodolskog u vlasništvu 73-godišnje hrvatske državljanke, gdje je pritom otuđio novac u stranoj valuti vrijednosti oko 15 tisuća kuna.
Osim navedenog, utvrđeno je da je i 3. listopada na području Novog Vinodolskog provalio u stan 72-godišnje hrvatske državljanke iz kojega je otuđio bankovnu karticu s PIN-om te potom nedozvoljeno podignuo novac s računa 72-godišnjakinje oštetivši je tako za nekoliko stotina kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja veći dio otuđenog stranog novca je pronađen i vraćen vlasnici.

Po završetku istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, 28-godišnji osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.