Ukinute propusnice za kretanje unutar Ličko-senjske županije

Izuzetak su Novalja i Udbina koja je pod karantenom

SENJ Prije sat vremena na terenu je počela funkcionirati Odluka o ukidanju mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka te omogućavanje kretanja bez propusnice između svih jedinica lokalne samouprave na području Ličko-senjske županije, osim za naselje Udbina koje je pod karantenom. Na zahtjev Stožera civilne zaštite Grada Novalje režim propusnica i dalje je važeći.

Novina su punktovi koji kontroliraju prijelaz iz županije u županiju. Tako je uz punkt na zapadnom ulazu u Senj, na kojem zajednički dežuraju senjska policija i senjski vatrogasci,  uspostavljen punkt kod bivše benzinske postaje u Klenovici preko kojeg se ulazi u Primorsko-goransku županiju.

Nema novooboljelih osoba na području Ličko-senjske županije. Ukupno je 21 osoba pozitivna na COVID-19 od čega 14 pozitivnih osoba je s područja Općine Udbina, petero s područja Općine Plitvička jezera te dvoje iz Grada Novalje. U tijeku je provođenje testiranja zaposlenika privatnih domova za starije i nemoćne osobe na području Ličko-senjske županije.

Pojačan je epidemiološki nadzor za područje naselja Udbina te ukoliko u narednim danima epidemiološka situacija bude povoljna Stožer civilne zaštite Ličko-senjske županije će razmatrati ukidanje karantene za navedeno područje.

error: Content is protected !!