Ukradenim autom, pod utjecajem droge, ozlijedio mopedista u Novom i pobjegao

Osumnjičeni 18-godišnjak nema vozačku, a nije ni platio gorivo u Crikvenici prije nesreće. Prijeti mu kazna od 60 tisuća kuna

NOVI VINODOLSKI Crikvenička policija provela je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe, kao i više prometnih prekršaja.
Osumnjičeni je prekjučer, oko 15,20 sati, u Novom Vinodolskom upravljajući Hyundaijem, čakovečkih registracijskih oznaka prouzročio prometnu nesreću polukružno se okrećući. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen mladić, putnik na motociklu koji se sudario sa spomenutim vozilom, a kojim je upravljao 20-godišnjak. Vozač Hyundaija je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja, no policija je osumnjičenoga pronašla istog dana u Crikvenici te je priveden na kriminalističko istraživanje, izvješćuje PU primorsko-goranska.

Utvrđeno je kako je Hyundai kojim je upravljao otuđio krajem prošlog tjedna na području Zagreba, a prije no što je izazvao prometnu nesreću, na benzinskoj postaji u Crikvenici utočio je gorivo te se udaljio bez plaćanja računa. Utvrđeno je kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava, a preliminarno testiranje upućuje na prisutnost droga u organizmu.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela krađa 18-godišnjak će biti kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 18-godišnjaka će se podnijeti optužni prijedlog zbog izazivanje prometne nesreće s ozlijeđenom osobom, upravljanja vozilom prije stjecanja prava, nepropisnog polukružnog okretanja, napuštanje mjesta prometne nesreće, kao i sumnje na prisutnost droga. Za navedene prekršaje predviđena je novčana kazna u sveukupnom iznosu iznad 60 tisuća kuna.