Upoznajte knjigu “Biljni svijet Premužićeve staze na Velebitu”

Upoznajte knjigu “Biljni svijet Premužićeve staze na Velebitu”

FOTO: NP Sjeverni Velebit

Promocija će se održati u Senju, u tvrđavi Nehaj (petak, 14. lipnja, 19 sati), a knjiga će se predstaviti i u Rijeci, Gospiću i Zagrebu

Senj – Knjiga “Biljni svijet Premužićeve staze na Velebitu” predstavlja popularno stručni slikovni vodič kroz biljni svijet vaskularnog bilja (crvotočine, paprati, zeljaste biljke, polugrmovi, grmovi, drveće) uz Premužićevu stazu na Velebitu. Knjiga je namijenjena, prije svega, posjetiteljima Premužićeve staze koja prolazi dijelom Velebita gdje gospodare Javna ustanova “Park prirode Velebit” i Javna ustanova “Nacionalni park Sjeverni Velebit”. S obzirom na broj prikazanih biljnih vrsta, knjiga će poslužiti svim posjetiteljima Velebita u cjelini, ali i drugih gorskih područja u Hrvatskoj. Knjiga se sastoji od 744 stranice i 2.750 fotografija.

Knjiga će se predstaviti u pet gradova. Promocija će se održati u Senju, u tvrđavi Nehaj (petak, 14. lipnja, 19 sati). Dan kasnije zakazana je promocija u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu (17 sati), a sljedeći dan (16. svibnja u 17 sati) na Floraartu u Zagrebu, Zelena kupola. Zakazane su promocije i u Samostalnoj narodnoj knjižnici u Gospiću (29. svibnja u 18,30 sati) te Gradskoj knjižnici Rijeka (3. lipnja u 18 sati).

Knjiga je pisana tako da se njome mogu služiti i dobri poznavatelji biljnog svijeta, ali i oni koji se s biljkama tek usputno susreću. Osnovicu knjige čine brojne fotografije biljnih vrsta tako da bi i manje stručni korisnici vodiča trebali biljne vrste prepoznavati na temelju fotografija kojima je pojedina vrsta predstavljena. Na taj način željelo se dio velikog bogatstva biljnog svijeta Velebita približiti svima onima koji će posjetiti Velebit, ali i onima koji će samo prelistavati ovu knjigu.

error: Content is protected !!