Uskršnji paketi za 49 socijalno ugroženih obitelji

Paketi sa prehrambenim artiklima i donacijom sira OPG Kralj iz Bribira stižu u režiji Vinodolske općine i Crvenog križa Novi Vinodolski

BRIBIR Paketi sa prehrambenim artiklima i donacijom sira OPG Kralj iz Bribira stići će na adresu 49 socijalno ugroženih obitelji. Pomoć stiže u organizaciji Vinodolske općine i Gradskog društva Crvenog križa Novi Vinodolski, koji svojim aktivnostima pokriva i Vinodolsku općinu. Paketi će se podijeliti do Uskrsa. Uz pridržavanje svih mjera zaštite, pakete će dijeliti volonterke Crvenog križa i geronto domaćice koje su i inače na usluzi starijim i nemoćnim osobama, kroz nabavku hrane, dostavu lijekova, plaćanje računa…
Paketi su nabavljeni iz socijalnog programa Vinodolske općine, na prijedlog načelnika Marijana Karlića i zamjenika Daniela Grbića. Želja je da svi dočekaju Uskrs u blagdanskom duhu.
Svjedoci smo da je svakog dana u društvu sve više socijalno ugroženih građana, bolesnih i nemoćnih osoba kojima je pomoć potrebna, jer zbog narušenog socijalnog statusa i zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti zadovoljiti svoje nužne životne potrebe, a posebno danas kada smo suočeni sa korona virusom, poručuju iz Crvenog križa Novog Vinodolskog.

 

“Cilj nam je da korisnici dobiju pomoći u vlastitom domu, stvaranje osjećaja zadovoljstva i sigurnosti kod starijih ljudi, smanjenje osjećaja nemoći i napuštenosti i poboljšanje kvalitete njihova života. Potreba za ovakvim vidom skrbi raste, kao što raste i socijalna osjetljivost društva”, istaknula je ravnatleljica GDCK Novi Vinodolski Vesna Đujić.