Usvojite 12 stabala i „poklonite“ ih nekome voljenom

Drvored ljubavi nastavlja se saditi. Ove godine koprivići će se saditi uz Dubračinu i iznad uvale Pazdehova

CRIKVENICA Drvored ljubavi nastavlja se saditi i ove godine. Projekt Grada Crikvenice je zainteresirao široku publiku pa tako svoja drvca imaju usvojitelji širom Hrvatske, ali i inozemstva. Ove godine Drvored ljubavi sadit će se na dvije nove lokacije. Nova šetnica uz Dubračinu ozelenit će se s 12 stabala, dok će se tri stabla zasaditi iznad uvale Pazdehova. Evo prilike za originalni poklon za Valentinovo.

Na novim lokacijama sadit će se Celtis australis odnosno koprivić. Ta stabla poznata su po svojoj dugovječnosti, prema nekim izvorima i do tisuću godina, tako da će biti spomen generacijama i generacijama. Stabla tvore velike krošnje, koje ljeti pružaju ugodan hlad.

I ove godine, kao i dosadašnjih, cijena za usvajanje stabla iznosi 300 kuna, a uz svako stablo postavit će se i metalna pločica sa natpisom po želji usvojitelja. Koprivići će se saditi u travnju, kada je vrijeme za sadnju koprivića. Promocija svih usvojitelja održat će se u travnju ili svibnju, nakon sadnje i postavljanja pločica.

Informacije o usvajanju stabala mogu se dobiti na mail adresi sara.kolak@crikvenica.hr ili na broj telefona 051/455-404.

error: Content is protected !!