Utakmica s dva lica: Kraljevica dobila Vinodol, presudila dva gola glavom

Svakome je pripalo poluvrijeme. U prvom poluvremenu u šansama 7:1 za Kraljevicu, u drugom dijelu 7:2 za Vinodol, no piše se rezultat 2:1 i bodovi

KRALJEVICA Nogometaši Kraljevice pobijedili su Vinodol 2:1 u utakmici koja je ponudila sasvim različita lica dviju ekipa. U prvom poluvremenu potpuna dominacija Kraljevice koja je mogla drugo poluvrijeme učiniti besmislenim. U drugom poluvremenu moćna Kraljevica je nestala s terena, a neki drugi, odlučniji i konkretniji Vinodol je mogao preokrenuti utakmicu pred 300 gledatelja. Tko će kome nego svoj svome? Tako je Andrej Petrinović golom trasirao put Kraljevice ka pobjedi protiv svog bivšeg kluba.

Kraljevica je u prvom dijelu zabila dva gola glavom, oba nakon kornera. Petrinović je kod prvog ostao sam na nekoliko metara i pospremio loptu u mrežu u 15. minuti (gol u foto galeriji). Kod drugog gola, u 25. minuti, Stanišić ne da nije skočio, već se samo sagnuo i poslao loptu u pomalo čudnom luku u kut.

Domaćini su imali još dvije prilike nakon udarca glavom. Zaprijetio je Filip Znamenaček. Lopta se odbija od trave, a Baričević je vadi ispod prečke. Pred kraj poluvremena dobro glavom tuče Sotošek. Dva puta je Baričević izlazio kao pobjednik u duelima jedan na jedan. Protiv Mendrile i Stanišića. Još dva lijepa udarca na gol nogom. Sotošeka i Matije Čabrijana. Lijep je bio slalom Kocijana koji se zabio na pet metara od gola, no povratna nije urodila plodom.
Željko Tomić je zabio gol za Vinodol i vratio Novljane u igru samo četiri minute nakon drugog gola Kuroltove momčadi. Primio je neometan loptu na dvadesetak metara, naciljao i od stative se lopta odbila u mrežu. Vinodol je u prvom dijelu imao samo još jednu priliku, Petrinović je lijepo tukao iz okreta.
U šansama u prvih 45 minuta 7:1 za momčad s Oštra koja je dominirala silinom i brzinom.

U drugom dijelu momčadi kao da su promijenile dresove. U igru ulazi Dedić i unosi živost i nemir po lijevom krilu. Najprije nezgodno tuče pored stative, potom puca iz kuta, Srok odbija, a na odbijenoj je najbrži Znamenaček i čisti opasnost.
Dva puta se opasni Petrinović ušuljao iza posljednje linije obrane Kraljevice, no nedostajalo je koncentracije. Dedić šalje mudro loptu iza leđa obrane Kraljevice, Tomić je uklizao, malo je nedostajalo za poravnanje. Na Tomićev centaršut Barac je najviši u skoku. Petrinović je i treći put u šansi, Srok čudesno refleksno brani.
Kraljevica je ostala na dvije prilike. Mendrila je oštro tukao s krila, a Burul je lijepo prodao fintu, ali je udarac završio u bloku. U drugom dijelu u šansama 7:2.

KRALJEVICA Srok, Depeder, Mohorić, Petrinović, Kocijan (91. Kocijan), F. Znamenaček, Sotošek (60. B. Znamenaček), Burul, Stanišić (77. Paljokaj), Mendrila, M. Čabrijan
VINODOL Baričević, Rubčić (46. N. Ugrinović), Kosić, Mazzaroli, Barac, Filipović, Peričić (85. Mađovski), Bogdanić (90. Nekić), Tomić, Petrinović (85. Butković), Buljat (46. Dedić)

Nehaj i Crikvenica najbolje ekipe proljeća

Nehaj je stigao do treće proljetne pobjede. U Senju je pao Pomorac rezultatom 3:2. Golove su postigli Marko Hodak, Buqaj i Tomac. Crikvenica je također stigla do treće proljetne pobjede. Cres je pao u Crikvenici zahvaljujući autogolu Zubovića. Nehaj i Cres su dvije najbolje ligaške ekipe proljeća. Naprijed je izgubio u Bujama 1:2. Jedini gol djelo je Imeraja. U 4. ligi NS Rijeka Borac je izgubio u Rovinju 0:1. Crveni karton na utakmici je dobio Golić.