Vatrogasci u opremi teškoj 20 kg trčali za djecu 30 katova

Radi se o humanitarnoj utrci stepenicama “Zagreb Firefighter Stair Challenge” za Udrugu roditelja vitalno ugrožene djece “Kolibrić”

Senj – Članovi DVD Senj, sudjelovali su na humanitarnoj vatrogasnoj utrci stepenicama “Zagreb Firefighter Stair Challenge” za Udrugu roditelja vitalno ugrožene djece “Kolibrić” koju su organizirali vatrogasci Grada Zagreba. Senjski DVD predstavljali su Marin Lončarić, predsjednik DVD-a Senj, Marino Lončarić i Marko Ferro.

Ideja za utrku nastala je po uzoru na takve utrke na Novom Zelandu, Seattleu i drugim gradovima, a njome vatrogasci žele provjeriti svoju spremnost te promovirati vatrogastvo i ukazati na opasnosti s kojima se susreću na intervencijama, a uz sve to ponovno pomoći onima kojima je to potrebno.

Na utrci je sudjelovalo oko 300 vatrogasaca, a sastojala se od trčanja po unutarnjem stubištu od -4 do +26 katova (666 stepenica) glavne poslovne zgrade VMD-a u Zagrebu. Cilj je bio što brže kraćem popeti se na 26. kat zgrade, odjeveni u opremu za strukturne požare (koja teži oko 20 kg), u skladu sa strukom i važećim propisima. Sav prihod od utrke namijenjen je udruzi “Kolibrić” .

Udruga je osnovana 2011. godine na inicijativu roditelja vitalno ugrožene djece s ciljem osiguravanja i poboljšavanja osnovnih životnih uvjeta kroz organiziranje dobrotvornih akcija i drugih humanitarnih aktivnosti. Kolibrići su životno ugrožena djeca različitih medicinskih dijagnoza. Većina djece ne može govoriti, kretati se, disati samostalno i ovisna su o aparatima koji ih održavaju na životu i 24-satnoj roditeljskoj skrbi. DVD Senj se nada kako će i ubuduće sudjelovati na ovoj hvale vrijednoj humanitarnoj utrci.