VIDEO “Crikveničke maškarane štorije i ludorije”: 40 godina duga tradicija Duge

O tradiciji dugoj četiri desetljeća s ponosom pripovijedaju kapetan Aldo Plukavec i kapelnik Raul Gašparović

CRIKVENICA Turistička zajednica Grada Crikvenice kroz seriju priča “Maškarane štorije i ludorije”, koje možete gledati na našem portalu, podsjeća na dugu tradiciju crikveničkih maškara. Maškaranu seriju je otvorio fotograf Igor Ivančić, potom je o davnim vremenima pričao Marino Ferenčić, u trećoj epizodi gostovao je meštar riječkog karnevala Toni. U goste “Maškaranim štorijama i ludorijama” stigli su Matkovići i Gornji Kraj. Svoju priču ispričale su dame dame iz grupe Maškarana Crikvenica. U sedmoj epizodi stiže nam priča o Dugi.

Kakvo bi to bilo slavlje ove godine, s kakvim bi ponosom Udruga za narodne običaje Duga proslavila 40 godina postojanja, a parada pozivala: Bubanj i muzika složno udaraj! Slavlju se ispriječila korona, no tradicija ipak ostaje. Kao i ponos na četiri desetljeća postojanja. Kao što kažu kapetan Aldo Plukavec i kapelnik Raul Gašparović: krenuli su naš očevi, a danas mi idemo njihovim stopama.

Turistička zajednica Grada Crikvenice, kao dugogodišnji organizator programa Maškara u Crikvenici je odlučila maškare u 2021. godini u potpunosti preseliti u virtualni svijet pa poziva sve zaljubljenike u maškare da se druže na društvenim mrežama i kanalima, prvenstveno na www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica. Šaljite svoje fotografije, ispričajte maškaronske anegdote, sjećanja ili tajne. A “Maškarane štorije i ludorije” ponudit će još jednu epizodu. Uskoro ćete otkriti tko će biti naš šećer za kraj.