VIDEO “Crikveničke maškarane štorije i ludorije” u znaku devetke: meštar Bene

Simbol crikveničkih maškara je mačka. Kao i sve druge, ima devet života. Pred vama je epizoda ispunjena simbolikom

CRIKVENICA Simbol crikveničkih maškara je mačka. Svi znamo da mačka ima devet života, a pred vama je deveta epizoda “Maškaranih štorija i ludorija”. Tko je idealan gost epizode koja u sebi nosi simboliku? Naravno, meštar crikveničkih maškara Bene. Ili civilnim imenom Damir Benić.

Turistička zajednica Grada Crikvenice kroz seriju priča “Maškarane štorije i ludorije”, koje možete gledati na našem portalu, podsjeća na dugu tradiciju crikveničkih maškara. Maškaranu seriju je otvorio fotograf Igor Ivančić, potom je o davnim vremenima pričao Marino Ferenčić, u trećoj epizodi gostovao je meštar riječkog karnevala Toni. U goste “Maškaranim štorijama i ludorijama” stigli su Matkovići i Gornji Kraj. Svoju priču ispričale su dame dame iz grupe Maškarana Crikvenica. U sedmoj epizodi stiže nam priča o Dugi. U osmoj epizodi stiže Senko Antić koji je pričao o maškaranim običajima u Selcu. I stigli smo do devete epizode u maškaranom finišu.

Turistička zajednica Grada Crikvenice, kao dugogodišnji organizator programa Maškara u Crikvenici je ovogodišnje maškare u potpunosti preselila u virtualni svijet. Imate još vremena, družite se na društvenim mrežama i kanalima, prvenstveno na www.maskare.net i Facebook stranici Maškare Crikvenica. Šaljite svoje fotografije, ispričajte maškaronske anegdote, sjećanja ili tajne. Nema više puno vremena.

error: Content is protected !!