VIDEO/FOTO Otvorena izložba ‘Tragom hrvatske baštine’ – Virtualno otvorenje popratili ljubitelji kulture putem prijenosa uživo

Putovanje dugo 23757 kilometara koje su prešli u automobilu kako bi zabilježili svu raskoš naše baštine jučerašnjom izložbom ustvari tek je započelo svoj put u digitalnoj sferi, pa za one koji ne stignu pogledati izložbu uživo do 9. travnja, sve navedeno mogu vidjeti na mrežnoj stranici projekta na adresi www.bastina.hr. A kako je proteklo otvorenje pogledajte u priloženom video isječku u nastavku teksta…

Rijeka – Život u doba koronavirusa definitivno će ostati upamćen po otvorenju prve e-izložbe koju je ugostio Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja. Naime, izložba ‘Tragom hrvatske baštine’ posvećena tradicijskim običajima naše domovine otvorena je sinoć bez prisustva publike kako bi se ispoštovale sve preporuke donesene u vezi suzbijanja korona virusa, no ljubitelji kulture zahvaljujući prijenosu uživo nisu ostali zakinuti za sjajnu priču koju su predstavili Slavica Mrkić Modrić i Marko Gracin pod budnim okom njihove suputnice Žakline.

22 fotografije, od toga 19 fotografija KUD-ova, jedno uprizorenje legende o Picokima iz Đurđevca i konjogojska udruga Koška našli su svoje mjesto na štafelajima u središnjem izložbenom prostoru impresivne Guvernerove palače, a detalje o fotografijama, putešestvijama i dragim ljudima koje su putem sretali predstavili su sami autori koji su za ovu priliku bili i voditelji i domaćini.

Hal

Iako je otvorenje bilo zamišljeno s gostovanjima glavnih zvijezdi izloženih fotografija, tj. uz nastupe članova KUD-ova, novonastala situacija vezana uz korona virus, samo dan prije otvorenja izložbe primorala je organizatore da otkažu dolazak više od dvije stotine najavljenih gostiju iz svih krajeva Hrvatske.

– Drago mi je i sretni smo što smo uspjeli realizirati ovu izložbu, ali ujedno i tužni, što ovi dragi ljudi koje smo zabilježili na našim putovanjima nisu ovdje s nama. Imali smo malo drugačije planove vezane uz otvorenje koje su nam podržali i brojni sponzori, ali nažalost, samo dan ranije morali smo sve otkazati, istaknuli su Slavica i Marko po završetku programa kojim je izložba otvorena.

Jedini posjetitelji – kolege iz medija

– Ovim putem htio bi se u ime autorskog tria zahvaliti našim sponzorima i pokroviteljima, a to su Hrvatska turistička zajednica, gradovi Lošinj, Krk, Novi Vinodolski i Bakar te općine Dobrinj i Matulji. Zatim tvrtke Jadrolinija, Jadran galenski laboratorij, Dezinsekcija, Studentski centar Rijeka, Darma i Fun hosteli, TTO Thermotechnik, Maraska, Jamnica, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Lučka uprava Rijeka, Udruga Palentar te medijski pokrovitelji iz regionalne informativne mreže predvođen s portalom Torpedo.media te Novi list uz naravno zahvalu muzeju koji nas je ugostio, dodao je Marko.

Režija live prijenosa

Osim sjajnih fotki i zanimljivih priča otvorenje izložbe uveličao je i renomirani gitarist svjetskog glasa Damir Halilić Hal kojem je pripala čast da glazbeno ‘oboji’ sam event, a vrijedi istaknuti da je isključivo za ovu priliku i skladao pjesmu inspiriranu hrvatskom baštinom. Putovanje dugo 23757 kilometara koje su prešli u automobilu kako bi zabilježili svu raskoš naše baštine jučerašnjom izložbom ustvari tek je započelo svoj put u digitalnoj sferi, pa za one koji ne stignu pogledati izložbu uživo do 9. travnja, sve navedeno mogu vidjeti na mrežnoj stranici projekta na adresi www.bastina.hr .

Za kraj dodajmo da je ovo prvi prijenos otvorenja izložbe koji se uživo mogao pratiti na portalima PodUckun.net, Torpedo.media, Tunera.info i Lanterna.news uz tehničku podršku tvrtke Pro rec iz Matulja, a cjelokupno događanje pogledajte u priloženom video isječku u nastavku teksta…

VIDEO/FOTO Otvorena Izložba ‘Tragom Hrvatske Baštine’ – Virtualno Otvorenje Popratila Brojna Publika Putem Prijenosa Uživo

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank