VIDEO Kids CRO Race Crikvenica: pobjednici Andrej, Tin, Ema i Amelie Luna

Na virtualnoj stazi natjecalo se gotovo stotinu djece

CRIKVENICA Gotovo stotinu djece sudjelovalo je na Kids CRO Race u Crikvenici u sklopu međunarodne biciklističke utrke CRO Race 2022. Andrej i Tin iz OŠ Vladimira Nazora te Amelie Luna i Ema iz OŠ Zvonka Cara pobjednici su virtualne utrke održane na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. Ema i Tin pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a Amelie Luna i Andrej bili su najbolji u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina. Djeca su vozila virtualnom stazom dugom 890 metara.

Cilj je ove virtualne utrke za mlade potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja. Djeca su na natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama.

Zahvaljujući partneru Keindl Sportu, osigurani su bicikli i Elite trenažeri na kojima djeca prolaze virtualnu stazu. Staza se, zahvaljujući partneru Rouvy, prikazuje preko televizijskog ekrana u simulaciji virtualne utrke. Tako će svaki mladi natjecatelj imati svog avatara koji vozi po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni biciklisti. Mališani će se tijekom i nakon utrke moći zasladiti proizvodima iz Kraša, službenog sponzora Kids CRO Racea. Usporedno s Kids CRO Raceom u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provode se i interaktivne radionice u razvrstavanju kućnog otpada u kojima je tijekom proteklih pet godina održavanja sudjelovalo više od 2.500 djece.