VIDEO Naprijed zabio u 18. sekundi i trasirao pobjedu u pola sata

Već nakon 28. minuta bilo je 3:0 za Hreljane

HRELJIN U unaprijed odigranoj utakmici 6. kola 3. NL Zapad Naprijed je pobijedio Pomorac 3:1. Utakmica je riješena u prvih pola sata. U 28. minuti Hreljani su imali 3:0. Već nakon 18 sekundi domaćini vode. Begić prebacuje loptu glavom, a Jakovljević gađa kut nakon pomalo čudne putanje lopte. U 10. minuti bok probija Bobošević, prizemna lopta ide oštro na Jakovljevića. Svi već vide gol, no lopta je prošetala pored stative. U 13. minuti udarac Lapića. I opet svi vide loptu u mreži. Ali čudesno loptu čupa iz kuta vratar Naprijeda Herman. Obrana gostiju je premekana, što koriste agilni i čvrsti Hreljani. U 21. minuti 2:0. Lopta se šetala na rubu kaznenog prostora, a Imeraj je oštrim prizemnim udarcem po mokroj travi šalje u kut. Nakon pola sata 3:0. Imeraj iz slobodnog udarca gađa stativu, a najprisebniji je Radošević koji odbijanac posprema u mrežu.

Utakmica se čini gotova. Naprijed se malo opustio. No, moglo je biti svega u posljednjih pet minuta prvog poluvremena. Da su napadači Kostrenjana bili prisebniji na odmor se moglo s 3:3. Najprije Kružić u padu lijepo puca glavom. Minutu-dvije kasnije Mendrila tuče glavom pored stative. I treća šansa, Mendrila ide jedan na jedan s boka, Herman se baca u noge. Da je na terenu bio lukavi strijelac Lončar… Ili da među vratnicama nije bilo raspoloženog Hermana… No, sve je to u kategoriji “da je…”. Stoji činjenica da je Naprijed igrao odlučno i efikasno.
Drugi dio bio je čista rutina. Naprijed je ipak preiskusan da utakmicu ne bi mirno doveo kraju. Pomorac tek u nadoknadi zabija počasni gol.

Naprijed sigurno kroči u prvenstvu. U pet kola, 11 bodova. Sljedeće kolo Hreljani su slobodni.

Naprijed - Pomorac 3:1 (3:0)

HRELJIN Igralište Lonja. Gledatelja 100. Strijelci: 1:0 Jakovljević (1.), 2:0 Imeraj (21.), 3:0 Radošević (28.), 3:1 Mendrila (91.) Sudac Pejkunović. Žuti kartoni: Radošević (Naprijed), Leko, Nedić, Mendrilla (Pomorac)

NAPRIJED Herman, Leskur, Čanković, Pirić, Bobošević, Radošević (75. Kauzlarić), Babić, Begić (90. Rukavina), Tomljanović (75. Biškupović), Imeraj (85. Jagić), Jakovljević (85. Božović)

POMORAC Šestan, Leko, Matijević (29. Kružić), Nedić, Babić (68. Pintarić), Rumora (56. Frigan), Žeželj, Ende, Mendrila, Sobotinčić (56. Dorčić), Lapić (68. Mioč)