VIDEO Novi Vinodolski: poplava, u tri i pol sata palo 137 litara

Štete su velike, ni najstariji Novljani ne pamte ovakvu poplavu

NOVI VINODOLSKI Kišno nevrijeme donijelo je poplavu u Novi Vinodolski. U tri i pol sata palo je nevjerojatnih 137 litara kiše. Ni najstariji Novljani ne pamte ovakvu poplavu. Jutros je bujica zatvorila Jadransku magistralu kod kružnog toka, a oko podneva je još uvijek zatvorena za promet Ulica Antona Mataije odnosno smjer prema Bribiru. Suha Ričina je podivljala, nosila je i potapala barke. Više automobila je ostalo pod vodom. Poplavljene su garaže s opremom u Poslovnoj zoni Zapad, trgovački centri, brojni podrumi… Sam stari grad, obzirom da je na brdu, nije u problemima, no kompletan prostor na dodiru Suhe Ričine je pod vodom.

Novljansko polje

– U 30 godina voda nikad nije ušla u Plodine. Imali smo situaciju da voda uđe u Plodine, ali ovako nikad, kaže tajnik DVD San Marino Novi Vinodolski.
Štete se tek zbrajaju.
– Tommy i Plodine su kompletno pod vodom. Štete su ogromne, govoriti u ovom trenutku o visini šteta nema smisla, kaže Topolovec i dodaje da su novljanski vatrogasci jutros imali 24 zabilježene intervencije. 

Koliko je kiše palo otkriva nam Miroslav Maričić koji mjeri padaline za DHMZ.
– Jučer od 7 do jutros u 7 sati palo je 86 litara. Jutros od 7 do 10,30 sati palo je 137 litara, kaže Maričić.
U listopadu 2020. godine srušen je rekord star 30 godina. Prije nešto više od dvije godine u Novom je palo 150 litara kiše u jednom danu. Kad se podvuče crta, vjerojatno će pasti rekord koji se držao tek dvije godine.