VIDEO Pogledajte kako vozači pretječu na raskršćima i zavojima

Policija je stalnom nazočnošću na Jadranskoj magistrali onemogućila opasna pretjecanja na ravnim potezima, no divljaštvo i sklonost riziku očito nema granica

Crikvenica – Bez obzira na pogibiju vozača na Jadranskoj magistrali kod Selca, stanje sigurnosti na cestama koje pokriva Policijska postaja Crikvenica zaista se može ocijeniti pozitivnim. Lani je na području Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine izgubljen jedan život i 2018. godina je uz 2011. godinu, kada nije bilo poginulih, najsigurnija prometna godina u proteklom desetljeću. U prosjeku je godišnje živote gubilo dvoje do troje sudionika u prometu.

Nema sumnje da povećanu sigurnost treba zahvaliti stalnoj nazočnosti policije na Jadranskoj magistrali i dvjema kamerama postavljenim u Jadranovu i Crikvenici. Nepropisno pretjecanje tako je eliminirano s ravnih poteza gdje se postižu veće brzine. I što se dogodilo? Nesavjesni vozači pronašli su svoja mjesta za pretjecanje na raskršćima i zavojima, na potezima s punom crtom. Jedno od omiljenih mjesta za pretjecanje je raskršće Jadranske magistrale s cestom za Šmriku, iznad Jadranova. Pretječe se i na najopasnijem zavoju Jasenova, gdje se često znalo gubiti živote.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=CuwQnYMtiw0[/embedyt]