VIDEO Sve je spremno za 53. Međunarodnu karnevalsku povorku koja će se moći pogledati i uživo online @ Lovran

Za one koji ne stignu do Lovrana, ove godine osiguran je direktan prijenos s povorke koji će realizirati tvrtka Pro rec u suradnji s regionalnom news mrežom koju čine četiri portala – PodUčkun.net, Torpedo.media, Tunera.info i Lanterna.news, a slika iz Lovrana bit će odaslana u cijeli svijet te će ju moć pratiti svi ljubitelji pusta gdje god da se nalazili…

Lovran – Ljubitelje karnevala danas, 16. veljače, od 14 sati očekuje kulminacija ovogodišnjeg, petog godišnjeg doba, kada je na rasporedu 53. Međunarodna karnevalska povorka.

Prema riječima organizatora za lovransku paradu prijavljeno je 48 grupa, odnosno 3000 sudionika.

Posjetitelji će u Lovranu moći pogledati pet zvončarskih skupina, šest dječjih grupa, goste iz Slovenije, sjajne karnevalske udruge iz cijelog našeg kraja te Istre.

— Raskoš tradicije predstavit će Žejanski zvončari, Zametski zvončari, Grobnički dondolaši, Zvončari Vlahov breg – Korensko te Halubajski zvončari. Oni maleni također će nam se tradicionalno priključiti, tako ćemo imati dvije grupe školana iz Opatije i Lovrana, vrtićare iz dječjeg vrtića Opatija i Mošćenička Draga te Liburnijske mažoretkinje. Iz Slovenije nam dolazi grupa iz Ilirske Bistrice te iz okolice Kranja, tj. mjesta Šenčur pod Krvavcem. Iz Istre nam tradicionalno dolaze gosti iz Roča,Čepića, Koromačnog, Kožljaka, Šušnjevice, Labina, Višnjana. Pripreme su u tijeku, a s veseljem ćemo ugostiti 2 tisuće odraslih maškara i 1000 mališana. Lovci iz LD Kobac 1960. na mulu će pripremiti fažol, a za mališane koji će svoju rutu završiti u prostorijama vrtića osigurane su krafne i sokovi. Ove godine pripremili smo dodatnu binu, tako će maškare prva dočekati Zvijezdana Klobučar Filčić na pozornici pokraj hotela Lovran, u centru su po užance Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca, a dodatna bina s koje će maškare i publiku animirati Marko Žele bit će pozicionirana kod Stubice, istaknuo je Radovan Trinajstić ispred organizatora i pozvao publiku da nakon povorke ostane u centru i zabavi se uz Dellboyse.

Vrijedi napomenuti da će promet biti u posebnom režimu, a vozila će se propuštati naizmjenično o čemu će brinuti policija i volonteri. Tako će promet prema Puli teći od benzinske pumpe, preko Konzuma, zdravstvene stanice do bivšeg društvenog doma u Lovranu i povratno.

– Mole se vlasnici vozila da maknu svoja vozila sa spomenute trase, jer će ‘pauk’ biti u akciji tijekom dana. Dostupne parkirne površine su oko Fakulteta u Iki, prema bivšoj vojarni u Lovranu te na parkingu uz nedovršenu sportsku dvoranu. Za one koji će ostati u svojim kućama treba istaknuti da će ove godine direktan prijenos s povorke realizirati tvrtka Pro rec u suradnji s regionalnom news mrežom koju čine četiri portala – PodUčkun.net, Torpedo.media, Tunera.info i Lanterna.news, a slika iz Lovrana bit će odaslana u cijeli svijet te će ju moć pratiti svi ljubitelji pusta gdje god da se nalazili, dodao je Trinajstić.